clear sky
32°C
07.06.2025.
Нови Сад
eur
117.1854
usd
102.4079
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БАГАТЕЛНА ЦЕНА, А НАЈБОЉИ ЈЕ РУСКИ ЛЕК ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ТУМОРА Права витаминска бомба ефикасна и код лечења пацијената после зрачне терапије

06.06.2025. 16:32 16:39
Пише:
Извор:
Крстарица
цвекла
Фото: youtube prinstcrin/ KTV Televizija

Цвекла, сок или квас, један је од најбољих природних онкопротектора, јер садржи активну супстанцу која зауставља развој одређених врста тумора

У Русији вековима једу цвеклу која је доказано права витаминска бомба.  Цвекла је један од најбољих природних онкопротектора. Садржи бетаин – активну супстанцу која зауставља развој одређених врста тумора.

На бази сока од цвекле је био синтезиран антиканцерогени препарат антозим који је показао своју ефикасност у лечењу пацијената после зрачне терапије.

Идеална доза је 200 грама цвекле дневно.

Колико се пије?

У почетку третмана узимајте само чајну кашичицу сока неколико пута дневно. Постепено повећајте дозу, али немојте претерати. Максимална количина сока, коју можете да попијете током дана је 600 мл.

Сок од сирове цвекле се најчешће примењује у лечењу тумора плућа, желуца и бешике. Поред тога пацијентима се препоручује да конзумирају најмање 200 г куване цвекле дневно.

Међутим, за прављење лекова и јела током третмана не сме да се користи прскано и модификовано поврће које је одгајано у нађубреном земљишту.

Рецепт за сок

Изрендајте ољуштену сирову цвеклу и исцедите сок кроз газу. Оставите напитак да одстоји два сата у фрижидеру, и само након тога можете га конзумирати.

Иначе се препоручује да узимате 100 мл сока пет пута дневно пола сата пре јела и још 100 мл ноћу. Третман траје најмање годину дана.

Пошто се чист сок од цвекле тешко вари, можете да га помешате са цеђеним соком од шаргарепе.

Сок од цвекле се не препоручује код дијабетеса, остеопорозе, ниског притиска и цревних обољења.

Рецепт за квас од цвекле

Једну изрендану главицу цвекле помешајте са четири супене кашике мрвица од ражаног хлеба. Додајте мало шећера па прелијте са два литра млаке и прокуване воде. Преспите напитак у стаклену теглу, поклопите и оставите 2-3 дана да одстоји на топлом месту.

Након завршетка ферментације процедите и охладите квас.

Крстарица

Извор:
Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар
СИРОВА ИЛИ КУВАНА ЦВЕКЛА Како правилно јести цвеклу да бисте искористили све њене бенефите
цвекла

СИРОВА ИЛИ КУВАНА ЦВЕКЛА Како правилно јести цвеклу да бисте искористили све њене бенефите

22.05.2025. 11:15 11:24