clear sky
26°C
20.06.2025.
Нови Сад
eur
117.2118
usd
102.1899
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САВРШЕН РЕЦЕПТ ЗА ДОРУЧАК

ОВО МОРА ДА СЕ ПРОБА! Слатке прженице од старог хлеба – мекане, сочне и ГОТОВЕ ЗА ТРЕН

18.06.2025. 08:48 08:58
Пише:
Извор:
Србија Данас/Дневник
1
Фото: Canva/ Ilustracija

Ако вам је остао стари хлеб и не знате шта с њим, имамо решење које ће одушевити целу породицу!

Слатке прженице са млеком и јајима су брз, јефтин и укусан доручак – готов за мање од 15 минута. Трик је у додатку ванилин шећера и цимета – мирис и укус који враћају у детињство!

Прженице су многима омиљени доручак, а поред тога што су укусне изизетно су практичне, јер су сјајно решење да не бацате стари хлеб. Доносимо вам рецепт за слатку варијанту, која ће уз врућ чај бити идеалан доручак. Посебно ће им се обрадовати они најмлађи.

Састојци:

  • 6 кришки старог хлеба (или тоста)
  • 2 јаја
  • 150 мл млека
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 1 кашичица цимета (по жељи)
  • 2 кашике шећера
  • Мало путера или уља за пржење

За посипање:

Прах шећер
Домаћи џем (шљива, кајсија, вишња – шта волите)
Нутела или еурокрем (за децу је ово хит)

Припрема:

Умутите јаја, млеко, шећер, ванилин шећер и цимет у дубоком тањиру.

Умочите сваку кришку хлеба с обе стране, да лепо упије смесу.

На загрејаном тигању отопите мало путера и пеците прженице 2-3 минута са сваке стране, док не порумене.

Послужите одмах, топле, посуте прах шећером и са омиљеним преливом или џемом.

Савети:

Ако волите хрскавије – додајте мало гриза у смесу.
Уместо млека можете користити и биљне алтернативе (нпр. бадемово млеко).
Одличан су избор и за понети – само их умотајте у салвету.

sd.rs

Извор:
Србија Данас/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар