Абакус и оригами омиљене вештине

Једна од креативних радионица за малишане у оквиру претпоследње,

девете недеље „Новосадског БИГ дечјег лета 6”, која се организује уз паролу „Гориво за мозак и срце” је радионица из рачунања, судокуа и абакуса, која ће се одржавати ове недеље сваког радног дана од 11 до 13 часова у центру за образовање „Кефало”, Васе Стајића 22а.

По речима директорке центра „Кефало” Јоване Јефтић, програм за децу у склопу „Новосадског БИГ дечјег лета 6”, који се одржава у центру „Кефало” је добро осмишљен и малишани се веома лепо сналазе и функционишу међусобно кроз низ активности на креативан начин.

– За наше радионице пријавило се педесеторо деце и заиста смо веома задовољни одазивом и утисцима родитеља – наводи Јована Јефтић. – Морам да напоменем да у центру имамо пет предавача, који су већином професори српског језика и књижевности.

И ван поменутих радионица центар за образовање „Кефало” организује СуанПан менталну артметику, образовни-развојни програм којим се код деце од 5 до 14 година трајно утиче на развијање и унапређивање интелектуалних способности, а пре свега побољшање пажње, концентрације и меморије.

– Данас сам видео и научио како се прави оригами и то ми се највише допада, као и рачунање на абакусу – каже ученик трећег разреда ОШ „Коста Трифковић” Душан Васић. – Баш ми је лепо овде и супер су ми другари.

По мишљењу предавачице Мирјане Сунајков, деца се веома добро сналазе током радионица, све зависи од узраста. Они су расподељени у три групе, прву, „киндер”, чине малишани од пет до седам година, примарну они од седам до десет година и секундарну они од 10 до 14 година.

– Данас смо имали радионицу из оригамија и деца су научила да направе оригами чашу и то за кратко време – истиче Мирјана Сунајко. – Родитељи су одушевљени резултатима својих малишана.

Ј. Р.

 

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести