АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА КЊИГА У ГАЛЕРИЈИ РАЈКА МАМУЗИЋА До 1. априла донирање за децу из Дејег села

У сусрет Дану дечје књиге који се обележава 2. априла, Галерија ликовне уметности поклон збирке Рајка Мамузића започела је акцију прикупљања књига за децу и младе из Дечјег села у Сремској Каменици.
с
Фото: Дневник

Ова акција је започета 25. марта и траје до 1. априла, а заинтересовани књиге могу да донесу сваког дана од 10 до 18 часова, књиге треба да буду погодне за децу млађег узраста али и за тинејџере. До сада је прикупљено око 100 књига, а из Галерије Рајка Мамузића очекују да буде прикупљено око 150 наслова.

– У апелу Дечјег села књиге су наведене као нешто што је веома потребно, поред наравно оних неопходних ствари које се увек траже – рекла је чланица Галерије уметности поклон збирке Рајка Мамузића Маја Стојанац. – Веома је битно да се тој деци обезбеде књиге и остали културни садржаји, они не смеју бити искључени из културних догађаја и образовања. Надам се да ћемо овим прикупљањем прибилижити читање деци. Другог априла деца из Дечјег села посетиће ову Галерију у којој ће имати прилику да се упознају са радовима уметника који су у њој изложени, уз стучно водство.

– Овом акцијом се наставља наша пракса да укључујемо најмлађе у функционисање наше галерије и њихово приближавање музејима и галеријама – рекла је Маја Стојанац.

Б. Гуран

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести