АКЦИЈА УГРИП-а Чишћење и помоћ  Југославу Беркловићу

Наредна акција чишћења Петроварадинске тврђаве, у организацији удружења грађана „3Д свет”, огранак „Урбани герила-ратници подземља” (УГРИП), биће одржана у недељу, 25. фебруара, а окупљање је у 10 часова у Царском шанцу, односно Денс арени.
ugrip
Фото: М. Павков

Заинтересовани за учешће могу се пријавити путем сајта „Волонтер.рс”.

Еколошка акција ће пети узастопни пут имати и хуманитарни карактер јер ће УГРИП-и поново позвати све људе добре воље да пошаљу СМС поруку за операцију Југослава Беркловића, суграђанина из Сремске Каменице који је паралисан од струка надоле. Текст поруке „110” може се послати на број 3030.

Редовни и почасни чланови удружења „3Д свет” наставиће чишћење барутних магацина, а акција се полако приводи крају. Очекује се учешће око 30 људи с еколошком свешћу, као и свешћу о очувању културно-историјског наслеђа. Они су до сада очистили више од половине спољашњих барутних магацина. Током досадашњег чишћења тих просторија проналазили су најразличитије врсте отпада, од неотпакованих пакета пластичних чаша, преко шпорета и бојлера, до старог знака за аутобуску станицу.

Акцију подржавају фабрика хране за животиње „Тенен”, фабрика за производњу ћурећег меса

„Војводина реклам”, сајт „Волонтер.рс” и „Колосек”.    

Б. П.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести