Америчке посластице младе Новосађанке Тијане Ивковић

Велики број љубитеља неуобичајених посластица и јела од сира свакодневно прати мирис добре хране и с осмехом на лицу пристижу у „Кукичино”. У строгом центру града их чека увек расположена Новосађанка Тијана Ивковић, која је помоћу невероватних идеја, много труда и рада, али и велике подршке породице, успела да створи сладак и необичан простор с разноврсном понудом америчких посластица.
e
Фото: Dnevnik.rs

Девојка која је, углавном млађу популацију, већ освојила својим занимљиво-корисним видеима на свом Јутјуб каналу „Кување без рецепта” и духовитим снимцима, позната је под именом „Пивокоса” те јој се тако понеке муштерије и весело обраћају. У понуди њеног слатко - сланог царства је „Mac and Cheese”, односно макарона с пет занимљивих укуса, неколико врста бејглова, пецива сличних куваном ђевреку, „Cookie dough”, слатке торта-пице, „Brownie”, као и разноврсне и бројне врсте мини-кексића, али и домаћинских. То све и још много тога краси излоге које Новосађани, али и гости нашег града дуго посматрају док не донесу коначну одлуку.

Иако је Тијана на Академији уметности завршила Смер продукција за аудио-визуелне медије и бавила се кратко тим послом, преовладала је љубав према кувању, присутна од малих ногу.

– Захваљујући мами и њеном кувању и ја сам заволела спремање слава и рођендана, а од малих ногу сам у кухињи – рекла је Тијана. – Фасцинирана сам Америком и сматрам себе највећим фаном, а обожавам серију „Пријатељи” која се увек пушта и у мом локалу. У тој серији сам први пут видела како једу „орео” и чоколадне америчке кексиће и онда сам и ја хтела то да пробам јер тога овде уопште нема. Нашла сам милион рецепата и испробавала сам их много док нисам нашла овај који је савршен.

Тијана је своје колачиће прво правила пријатељима за рођендане, а када је приметила да су људи били одушевљени, одлучила је пре око две године да отвори мали локал у Дунавској улици. Након шест месеци самосталног рада, била је приморана на то да га, због велике потражње и великог обима посла, затвори. Након тога сели се у већи локал у Светозара Милетића 4, где у шареном, нежном простору преовлађују роза боја, једнорози, дечје шаре, прибор за јело у роза и плавој боји, као и плишане играчке.

Фото: Dnevnik.rs

– Хтела сам да се гости осећају као код своје куће или као да су дошли у собу код другарице на кафу – казала је Тијана. – Код нас је атмосфера опуштена и домаћинска, гости сами узимају сокове и чаше и сами доносе тањире. Имамо и пластичне тањириће и чаше у боји јер желим да се сви осећају као мало дете од пет година, да се играју плишаним играчкицама, да једу слатко и да се зезају. Нема никакве негативне енергије или препотентности.

Тијани сада мама помаже с кувањем, тата с набавком, а има и две раднице. За наш лист открива да јој највише долазе средњошколци, студенти, као и млади родитељи и парови. Иако многи претпостављају да у „Кукичино” мушкарци не долазе због дизајна и розе украса – греше. Тијана истиче да долази много генијалних људи те да им ништа не представља проблем него уживају у амбијенту и фотографишу се. Ипак, највише реакција добија оно најважније – храна.

– Углавном сви говоре да је све преслатко, и локал и храна, а за храну кажу да су порције јако велике и јаке – навела је Тијана. – Сви су одушевљени храном, а мени је слатко да будем овде јер се сад већ сви знамо и знам кад који студент има испит и кад средњошколци имају празан час.

Тијана је прошле године посетила Америку и лично се уверила у понуду „American Comfort Food”-а те се вратила с новим идејама, рецептима, специјалитетима, али и с новим уверењем.

– Разлике у америчким и мојим кексићима има, али ја сам направила кексиће на амерички фазон, али на неки бољи начин, прилагођенији нама – закључила је са смешком Тијана.

Текст и фото: К. Ивковић Ивандекић

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести