Асфалтира се 13 улица на Сајлову

Град је последњих неколико година инвестирао више од 200 милиона динара за комунално уређење Сајлова да би се побољшали основни услови за живот.
1
Фото: Dnevnik.rs

 Након што су на читавој територији Сајлова изграђени канализациона мрежа и јавно осветљење, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције сад асфалтира улице. Коловоз у већини улица тренутно је под туцаником или пресвучен танким слојем струганог асфалта, са знатним бројем ударних рупа и нерешеним одводњавањем, што ствара велике потешкоће у одвијању саобраћаја, како колског, тако и пешачког.

У првој фази, која је у току, биће асфалтирано 13 улица, а сем коловоза, предвиђено је и уређење банкина и постојећих колских прилаза, док ће одвођење атмосферских вода с путева бити решено кроз систем отворених упојних канала. Уговорена вредност те инвестиције је близу 122 милиона динара, а извођач радова је „Пут-инвест” Нови Сад.

Осим тога, ЈКП „Водовод и канализација” изградиће водовод да би се у том насељу решио и проблем нелегалне мреже. Наставак радова на путној инфраструктури планира се у другој фази, те ће уређењем 13,6 километара саобраћајница проблем неасфалтираних улица бити решен на територији читавог Сајлова.

На тај начин ће насеље, у којем живи око 4.000 становника, а које је удаљено осам километара од центра града, бити потпуно инфраструктурно опремљено, чиме се испуњава приоритет Новог Сада – да се једнаки комунални стандарди успоставе у свим деловима градске територије.

С. К-ч

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести