Бетанија добила нову собу за отпуст беба

Клиника за гинекологију и акушерство, познатија као Бетанија, добила је нову просторију за отпуст беба, а отварање је одржано , на Светски дан детета. Како је рекао управник те здравствене установе

др Драган Стајић, свакодневно с тог места на десетине деце креће у живот заједно са својим родитељима и веома је важно да просторија за отпуст буде пријатна и комфорна.

– Уз помоћ наших пријатеља и дугогодишњих сарадника из „МЦГ групе” успели смо да учинимо још један корак за бебе јер је нама сваки дан –дан детета – рекао је др Стајић.

Соба за отпуст беба била је у делу где је и амбуланта, али је сада потпуно одвојена, а ходник, који је био празан, добио је своју функцију. Сада породица може да види како се беба пресвлачи и спрема за полазак у живот, док мајка још једном добија све неопходне савете.

Према речима начелнице Неонатологије др Љиљане Добрић, отпуст подразумева да се мами прочита отпусница и да се понове информације о томе кад треба доћи на контролу и где се треба јавити.

– Отпуст није само механичко паковање беба јер је веома важно да жена запамти шта све касније треба да ради, а то се све дешава управо у овој просторији – рекла је др Добрић.

– Број порођаја у Бетанији је од 5.600 до 6.700 годишње, а отпуста понекад буде и 40 дневно. Нова просторија ће омогућити да се сви осећају пријатније и лепше - нагласила је др Добрић.

Новац за нову собу за отпуст беба је донирала „МЦГ група”, генерални дистрибутер „Филипс–Авента”, а по речима директорке Весне Отц, то је само круна вишегодишње сарадње која ће се наставити и у будућности.

– Била нам је жеља да урадимо нешто за новосадске породице што ће остати још дуго иза нас и увек ћемо се радо одазвати сваком позиву и акцији – рекла је Весна Отц.

В. Павлов

 

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести