Безбеднији саобраћај у Ветернику захваљујући и Дневнику

Откако смо почетком новембра писали о вишегодишњем проблему с теретним возилима која даноноћно тутње Улицом краља Петра Првог у Ветернику и аутомобилима који возе брже од дозвољеног, десила су се два удеса и једну жену је ударио ауто.
veternik kamion, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

На срећу, нема повређених, осим што мештанка тог насеља мора да иде на физикалну терапију. Нешто више од месец касније, Град Нови Сад донео је две одлуке: једном се прописује постављање успоривача брзине и саобраћајне сигнализације у тој улици („Службени лист” бр. 57), а другом ће се изменити режим саобраћаја за теретна возила преко пет тона у том делу насеља Ветерник и Доње Сајлово („Службени лист” бр. 60).

У тој улици биће постављени лежећи полицајци и пешачки прелази, као и саобраћајни знак забране кретања возилима тежим од пет тона. Извођач радова ће бити ЈКП „Пут”, а рокови за завршетак радова су 16. април.

– Нисам добио званично решење, само су ми телефоном јавили да је све изашло у „Службеним листовима Града Новог Сада” – каже председник Месне заједнице Ветерник Недељко Клисурић, који је, откако је дошао на ту функцију, био упоран да се реши тај деценијски проблем. – Захвалан сам на иницијативи својих суграђана и листа „Дневник” јер сте помогли у решавању тог горућег проблема. Мислим да је ваш текст о томе био аргумент и сигнал који је коначно погурао све оно што смо тражили за Улицу краља Петра Првог.

Фото: Т. Милинков Манић

Мештани који су нам се обратили за помоћ не могу да верују да ће њихов проблем коначно бити решен.

– Март и април јесу далеко, али ми све ово добро звучи – каже Теодора Милинков Манић. – Где год да поставе ту сигнализацију, биће одлично. Док се нисам доселила у ову улицу, нисам знала какав се звук ствара при судару два аутомобила. А замислите када вас то пробуди усред ноћи! Мислим да сте много допринели извештавањем о томе и од тада је Саобраћајна полиција неколико пута долазила и мерила брзину. Надам се да ћемо ускоро имати и лепше теме за писање.

Фото: Dnevnik.rs

Подсећамо на то да се у тој улици налази велико дечје игралиште, док су у близини школа и стадион. Пешачких прелаза нема па су Ветерничани приморани на то да прелазе улицу где стигну, на сопствену одговорност. Због превелике брзине којом се крећу теретњаци и аутомобили, многима су куће попуцале.

Л. Радловачки

Mira
30.12.2017 • 12:13
Svaka čast za našeg predsednika, konačno neko da čuje glas naroda.
Marko
30.12.2017 • 12:24
Bravo , konačno ćemo odahnuti sa ovim problemom se borimo više od 10 godina.Hvala predsedniku MZ Veternik!
EUR/RSD 117.9519
Најновије вести