Богата понуда на Кванташу не привлачи купце

На Кванташкој пијаци, цене прехрамбених производа, воћа поврћа и хемије знатно су повољније него у маркетима. Разноврсна понуда пружа могућност да се на једном месту пронађе све за домаћинство,

док се на тезгама  нуде неки од увозних производа, који се не не могу пронаћи у нашим маркетима. Према речима трговаца, богата понуда ипак није довољна да привуче купце. Већу продају очекују у празничном и у летњем периоду, док сада просто није сезона и углавном долазе старе муштерије, навикнуте на своје продавце и њихов квалитет робе.

Воће и поврће се купује на велико, стога су и цене приступачније него у радњама. Цена килограма јабука креће се од 25 до 35 динара, док у радњи  она износи и до 80 динара. Обилазећи тезге, наилазимо на акцијске цене парадајза, три килограма за 100 динара или килограм паприке бабуре за 80 динара, што је и до пет пута ниже него у маркетима где килограм ове паприке достиже 349 динара. Конзерва сардине кошта 50 динара, док се цена туне креће од 80 до 90 динара, у зависности од квалитета.

Хемија за домаћинство је знатно јефтинија, тако да се цене дезодоранса крећу од 150 до 200 динара, 10 килограма прашка кошта 950 динара, течност за руке 60 динара, а 20 ролни тоалет папира 150 динара. Килограм домаће тестенине за 100 динара, ливадски мед за 250, 800 грама нутеле за 480 динара само су неки од разлога због којих вреди посетити Кванташку пијацу.
- С. Т.
- Ј. М.
- С. Н.

 

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести