„Чепом до осмеха“ и ПМФ организовали скуп посвећен заштити средине

Стручни скуп посвећен имплементацији принципа заштите животне средине у области социјалног предузетништва, под називом "ЕкоСоП" одржан је у хотелу Шератон у Новом Саду.
њ
Фото: Град Нови Сад

Организатор скупа је Удружење ''Чепом до осмеха'' у сарадњи са Природно-математичким факултетом, Департманом за хемију, биохемију и заштиту животне средине, а поред чланова академске заједнице о поменутој теми говорили су представници ЈКП "Чистоћа" Нови Сад, представници рециклажних центара, предшколских установа, педагози, као и представници корпоративних система.

У уводном делу присутнима су се обратили градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, директор Агенције за заштиту животне средине Филип Радовић, помоћник покрајинског секретара за привреду и туризам Павле Почуч, покрајински подсекретар за урбанизам и заштиту животне средине Бранкица Табак и председница Удружења ''Чепом до осмеха'' Вања Петковић.

Фото: Град Нови Сад

- Срећан сам и поносан што имамо тако племените и ангажоване Новосађане са иницијативом да решавају проблеме и помажу другим људима, као што је то тим ''Чепом до осмеха''. Захваљујући њима, чеп није само парче пластике, већ пут да неком вратите осмех на лице, и на том примеру се види да смо, уз све недаће и изазове, и даље солидарно друштво. Док имамо такве људе, дотле је Нови Сад снажан, сигуран и богат. Данас ћемо чути нешто више о социјалном предузетништву, и очигледно је да је ово Удружење проширило своје активности. Морамо више неговати предузетнички дух, јер без тога нема развоја, а социјално предузетништво није само чиста математика, већ даје шире друштвене бенефите, и досеже далеко изнад економског плуса. Као градоначелник снажно их подржавам у свему што раде – нагласио је Милош Вучевић.

- Циљ нам је био да окупимо Град, Републику, Покрајину, привреду, да заједно приступимо проблемима заштите животне средине, јер тако можемо да учинимо много. Наши волонтери широм Србије показују да смо спремни да чинимо позитивне промене – истакла је Вања Петковић.

На скупу је потписан Споразум о сарадњи између Удружења ''Чепом до осмеха'' и Природно-математичког факултета у Новом Саду, а потписали су га председница Удружења Вања Петковић и декан Факултета проф. др Милица Павков Хрвојевић.

 

 

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести