Честитка градоначелника Вучевића поводом Дана жена

НОВИ САД: Прошло је 110 година од када је први пут обележен један национални Дан жена, и пре него што је као датум одређен 8. март, подсећа се у саоштењу из кабинета градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.
milos vucevic
Фото: Dnevnik (Branislav Lučić)

Како се даље наводи, прошло је више од једног века откако су жене први пут добиле право гласа, откако су политички биле уважене и поштоване, и то баш у Новом Саду, на Великој народној скупштини, на којој је донета одлука о нашој националној будућности.

Прошла су и нека бурна времена борбе за женска права и за равноправност. Много тога је цивилизација променила, многе грешке је исправила, али борба и даље траје.

Зато данас, када вам гласније него иначе говоримо о томе колико смо захвални што сте толико снажне и храбре, да чак и проблеме претварате у шансе и остајете чврсти стубови и својих породица, и нашег друштва, желим да знате да ћемо се увек борити да будемо друштво једнаких шанси, да се не делимо по полу, већ да једина мера за све буду људски квалитети, јер нас баш ви учите њима. Зато су љубав, поштовање и подршка, најмање чиме можемо да вам узвратимо. Увек ћемо вас штитити од тешких и ружних речи, од прозивки, етикетирања, па и самог покушаја било каквог насиља, наводи се у честитки градоначелника Новог Сада.

Знајте, Србија је јака онолико колико сте ви снажне, слободне, уважене, поштоване, јер равноправност је мера успешности једног друштва.

Будите срећне! Сваки дан нека буде ваш, јер и будућност је женског рода, поручио је градоначеник Милош Вучевић, честитајући Новосађанкама Дан жена.

EUR/RSD 117.5850
Најновије вести