Циклус филмова у Омладинском центру ЦК13: Непотпуне приче о неколико путовања

Следеће недеље, од 27. до 30. јула у Омладинском центру ЦК13,  Војводе Бојовића 13, ће се одржати циклус филмова у оквиру кога ће бити приказана четири филма европске кинематографије.
ck13
Фото: CK13

Ова дела доприносе разумевању савременог европског друштва, чија тема је положај имиграната у Европи у којој доминирају неолибералне вредности, капиталистичка комодификација, лажни мултикултурализам, ксенофобија и расизам.

- Циклус ова четири филма понудили смо као карту за политичка, друштвена и психолошка стања нашег глобализираног света, али не од симбола, него од трагова и снажних наговештаја. Аутори ових филмова не мисле уместо нас, нити им је намера да нас у нешто убеде, већ нас ангажују, присиљавају на размишљање, приморавајући нас да обратимо пажњу на невидљиве и одбачене, да успоставимо разумевање, комуникацију, емпатију и формирамо властите ставове - наводе организатори.

Сви филмови се приказују у термину од 20.30 сати, а улаз је бесплатан.

У понедељак, 27. јула приказује се филм “Обећање” (La Promisse, 1996), Белгија/Француска, у уторак, 28. јула  филм “Шифра: непозната” (Codeinconnu, 2000), Француска/Аустрија/Румунија. У среду, 29. јула је филм  “Диши нормално” (Andio eolilega, 2018), Исланд/Шведска/Белгија, а у четвртак, 30. јула се може погледати дело “Стикс” (Styx, 2018), Немачка/Аустрија.

Догађај се организује у складу са мерама заштите тако да ће број места бити ограничен.

Б. П.

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести