„ЧИСТОЋА“ КУПУЈЕ НОВЕ ПОСУДЕ ЗА ОТПАД Пет милиона динара за 2.050 пластичних канти

Јавно комунално предузеће „Чистоћа“ купује 2.050 пластичних канти, које ће, како је процењено коштати пет милиона динара, без ПДВ-а. Реч је иначе о стандардним зеленим кантама с два точка, запремине 120 литара, које за одлагање отпада углавном користе станари породичних кућа.
с
Фото: Dnevnik.rs

Те посуде за смеће јавно комунално предузеће дели неколико пута у току године, новим корисницима или онима којима су старе оштећене и украдене. Становници делова града у којима је претежно породично становање, попут Телепа, Клисе, Петроварадина, као и приградских насеља, неретко се обраћају нашој редакцији жалећи се да разбијене канте не могу да замене јер “Чистоћа” није у могућности да им да нове.

Будући да отпад не могу да одлажу у канте, поједини испред својих кућа остављају џакове са смећем, или се пак на различите начине довијају како би нефункционалне посуде за отпад поправили. На нове посуде за отпад корисници услуга често чекају и више од месец дана, а након што „Чистоћа” објави да су стигле нове количине, испред централе тог предузећа на Сентандрејском путу стварају се гужве и велики редови.

Понуде на тендер подносе се до 27. децембра, што значи да ће, имајући у виду рокове, подела канти почети наредне године, највероватније у фебруару.

Ј. В.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести