До сада тридесетак привредника подржало „Дан једнаких плата“

Акција „Дан једнаких плата“ одржаће се у суботу, а до сада се апелу Комисије Скупштине града за родну равноправност за учествовање у акцији  одазвало 29 компанија и радњи, саопштено је из градског парламента.
trzni centar kupovina
Фото: Dnevnik arhiva

Председница Комисије Мирјана Василић поновила је позив свима који желе да се одазову акцији, да се пријаве у градској скупштини и 10. јуна учествују у „Дану једнаких плата“.

Током „Дана једнаких плата“ женама би се омогућила куповина производа уз попуст, и то је прва таква акција у Србији. Циљ је, како је објаснила Мирјана Василић, да се пре свега скрене пажња на неравноправан положај жена.

„Разлика у платама између мушкараца и жена, по званичним статистичким подацима, у Србији износи 11 одсто и ми смо одлучиле да позовемо привредне субјекте да се одазову акцији „Дан једнаких плата“, буду друштвено одговорни и допринесу подизању свести о потреби за родном равноправношћу“, поручила је она.

До сада су се одазвали следећи привредни субјекти и у њима ће женама бити омогућен попуст од 11 одсто: SANI OPTIK, (Улица Николе Пашића 16), SAN MARCO (Булевар Михајла Пупина 1, 2. спрат, „Базар“), WORLD CLASS – фитнес центар (Булевар Михајла Пупина 1, 3. спрат, „Базар“), ветеринарска амбуланта „Дарвин“ (Улица Бате Бркића 32), МПК – Висока школа струковних студија за менаyмент и пословне комуникације (Улица митрополита Стратимировића 110, Сремски Карловци), Паб TWO DOGS (Змај Јовина 12), Преноћиште „Камењар“ (Камењар 95), SHOES STAR и P.S. Fashion (оба у тржном цетру „Биг“, Сентадрејски пут 11), Салаш „Древна“ (Подунавска улица), Апотеке „Ирис“ (све апотеке на територији града), TRK Perfetto („Меркатор“, Булевар ослобођења 102), ALEXANDAR Cosmetics (Улица Мише Димитријевића 1), BIT – Business ­ Information Tehnology School (Улица Модене 5), „Горење студио“ Нови Сад (Булевар војводе Степе 38), „Медлаб“ (Улица Илије Огњановића), „Микромаркет“ Нови Сад (све продавнице на територији града), Е-Гимназија Нови Сад (Радничка улица), „Обућа Стефано“, OSSESION DUO, SREBRO FANTACY, „Копитарна“, SHOOTER, PROMICE, галерија „Гардиновачки“, NOTEX RGB LIGHT (сви на Спенсу, Сутјеска 2), Арена синеплекс (Булевар Михајла Пупина 3), Галерија сатова „Берић“ (све продавнице на територији града).

Акција ће се одржати током суботе, 10. јуна, а привредни субјекти који желе да учествују у њој још увек имају времена да се пријаве Комисији Скупштине града за родну равноправност, Улица Жарка Зрењанина 2.

С. Кр.

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести