Домаћинства у насељу Боцке добијају воду

НОВИ САД: Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић, заједно с покрајинским секретаром за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вуком Радојевићем обишао је радове на изградњи водоводне и канализационе мреже у насељу Боцке.
b
Фото: novisad.rs

Том приликом посетили су и домаћинство Мила Јованчевића, које је већ прикључено на новоизграђену мрежу, где су у разговору са мештанима разговарали о побољшању услова живота у овом насељу.

У насељу Боцке завршени су радови на изградњи водоводне мреже, у дужини од 5,6 километара што ће омогућити да воду добије 224 домаћинства. Становници Боцки су годинама указивали на свој проблем и морам да нагласим да у тренутку када смо кренули да га решавамо није постојала чак ни планирана документација, изјавио је Владимир Стојковић

Како је додао, створили су услове, заједно с Покрајином обезбедили средства, израдили пројекте и изградили део водоводне мреже. Настављамо и даље, решавамо имовинско-правне односе за изградњу резервоара и црпних станица, како би сви становници овог насеља добили воду, поручио је Стојковић.

Он је објаснио да се истовремено изводе и радови на изградњи канализационе мреже у дужини од 6,5 километара, са 277 прикључака.

Пројекат је завршен и исходована је грађевинска дозвола, а радови су почели крајем марта ове године. Осим тога, Градска управа је улагала и у изградњу саобраћајних површина Боцки, као и атмосферске канализације и укупно је за све инфраструктурне радове у овом насељу до сад уложено око 230 милиона динара.

Др Вук Радојевић је изразио задовољство што је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство дао свој скромни допринос у реализацији те капиталне инвестиције посебно важне за становнике насеља Боцки, јер је на тај начин решен вишедеценијски проблем мештана.

Мештанин Боцки, Мило Јованчевић се захвалио градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу који се према његовим речима први озбиљно посветио и решио проблем становника Боцки.

Фото: novisad.rs

Члан Градског већа Владимир Стојковић и покрајински секретар др Вук Радојевић обишли су и регистровано пољопривредно газдинство Ирене Миливојевић, која се 15 година успешно бави производњом баштенског цвећа и која је остварила право на субвенције Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Покрајински секретаријарт за пољопривреду пре свега подржава мала и средња предузећа, како бисмо заједно са њима, улагањем у нову опрему и технологију, подигли њихову конкурентност. Пример Ирене Миливојевић је нешто чиме се могу руководити и други слични произвођачи. За четири године мандата сарађивали смо из године у годину, а у ово газдинство инвестирано је укупно око четири милиона динара. Од тога Секретаријат је издвојио 2,7 милиона динара, што је готово 70 одсто укупне инвестиције, рекао је Радојевић и подсетио да је Секретаријат 2017. године повећао субвенције за све пољопривреднике са 50 на 60 процената поврата.

Када је реч о женама носиоцима пољопривредних газдинстава и пољопривредницима млађим од 40 година, као и свима онима који се баве пољопривредом у неразвијеним подручјима, субвенције се крећу и до 70 одсто.

Радојевић је честитао овој предузетници на упорности и одличном пословању и поручио да Секретаријат стоји на располагању како њеној породици тако и осталим сличним газдинствима.

Власница овог газдинства које се 15 година бави производњом баштенског и балконског цвећа, захвалила је на средствима које је добила путем конкурса, на који се први пут пријавила пре пет година преко сајта Покрајинске владе. Ове године субвенција износи 400.000 динара, коју ће употребити за грејање и још један пластеник. У овом тренутку производња ове пољопривреднице, коју је започела на 100 квадрата негрејаног пластеника, захваљујући покрајинским субвенцијама, одвија се на 1.200 квадрата грејаног пластеника и још 1.000 квадрата на отвореном.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести