Други део „Зимзарија” још сутра

Други део програма „Новосадских дечјих Зимзарија 7“ почео је јуче и трајаће до сутра, а обележиће га креативни камп у Основној школи „Петефи Шандор“, креативно-едукативне и спортске радионице и позоришне представе на различитим локацијама у Новом Саду.
Novosadske deƒije Zimzarije
Фото: Dnevnik.rs

Списак свих радионица, сатнице, начин за пријаву учешћа, као и информације о узрасту којем је програм намењен, доступни су на сајту Дечјег културног центра, а да би што већи број деце имао прилику да се забави и учи током трајања „Зимзарија“, на родитеље се апелује да пријављују децу на једну активност током одабраног дана манифестације. За готово све програме потребно је пријавити учешће јер је број учесника радионица ограничен.

На креативном кампу у Основној школи „Петефи Шандор“ најмлађи суграђани ће слушати приче о српским научницима и њиховим проналасцима. Имаће прилику да чују ко је нагнуо торањ у Пизи и где је направљен Кип слободе. На последњој радионици откриће како се играју њихови вршњаци широм планете и добиће одговоре на питања ко се у свету бори за права деце и како. У креативном делу радионице учесници ће писати поруке деци света и послати их хелијумским балонима.

Педагошка служба Музеја Војводине децу ће креативно-едукативним радионицама провести кроз годишња доба и заједно с њима правити снежне кугле, појилице и кућице за птице. Дечје одељење Градске бибилотеке припремило је ликовно-литерарну радионицу, у оквиру које ће из књига сазнати шта пустолови бележе и пишу у своје путничке дневнике и правиће свој мали путнички дневник.

У просторијама Пријатеља деце Новог Сада заинтересовани ће моћи да учествују на радионицама где ће чути приче о шумама, вулканима и води. Позориштанце „Театрило“ (Миколе Кочиша 15) припремило је представу „Шта сањају кловнови“. Вртић „Дреамланд“ је за учеснике „Зимзарија“ припремио игре асоцијација, меморије, слагалица, замишљања, класификације и шетњу по Европи с мапом и без ње, као и упознавање с химнама других држава. Клинци спортисти и рекреативци имаће прилику да учествују на тренинзима „Капуера академије Новог Сада“, Fitness&Dance студија „Fussion“ или да се придруже енергичном зумба-плесу у „Зумба кидс“ клубу.

Седму манифестацију за децу „Новосадске дечје Зимзарије“ организује Дечји културни центар „Деци на дар“, уз подршку Градске управе за културу, Покрајинског секретаријата за образовање и Покрајинског секретаријата за културу.

Б. П.

EUR/RSD 117.6117
Најновије вести