Два дана квалитетног програма за породице

Породично дружење за све генерације “Family fest” у организацији компаније “Color Media Communications” одржано је овог викенда у Каменичком парку у Сремској Каменици, као дводневна прилика за учешће малишана и њихових родитеља у заједничким активностима у природи.
д
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Босоноги малишани, поред пењања на гумени дворац и трчања по трави и слами, имали су прилику и да јашу понија, али и да учествују у такмичарским играма попут трке у џаковима и лимбо денса, док је на крају програма изабран најлепши четвороножни љубимац.

– Први пут смо организовали овај породични фестивал и заиста смо задовољни јер смо успели да га прилагодимо програм пре свега за децу, али и њихове родитеље – рекла је коорднаторка фестивала Ивана Рајинац – Малишани су уживали и у наступима аниматора и мађионичара, а за младе парове направили смо и радионицу “Колико се добро познајемо”, која нас је све добро насмејала.

Недостају нам манифестације овог типа, које зближавају породице и пружају квалитетан програм (Ивана Рајинац)
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Током викенда, пролазници и намерници учествовали су у целодневним програмима који су спојили лепо и корисно, те како је Ивана Рајинац објаснила, деца која све више времена проводе уз дигиталне технологије имала су здраве занимације, док су родитељи којима је преко потребан одмор могли да попију кафу у хладу, знајући да су им деца на безбедном, у видном пољу.  – Каменички парк је предивна локација која је изузетно уређена и пространа, па ако поновимо овај фестивал, сигурно ћемо га и даље одржавати овде – казала је Рајинац. – Фестивал су посетили Новосађани и становници Сремске Каменице и околних места који овде долазе у великом броју са децом, нарочито викендом.

Како је Ивана Рајинац рекла, утисци родитеља и малишана су веома добри, а учесници су одушевљени јер су фестивали овог типа ретки. Нарочито у Каменичком парку нема много дешавања која укључују целу породицу, те су сви који су случајно наишли на фестивал првог, учествовали у програму и наредног дана.

Фото: Дневник/С. Шушњевић

– Недостају нам манифестације овог типа, које зближавају породице и пружају квалитетан програм, па иако смо навикли на концерте и дружења у урбаним срединама, фестивали који окупљају породице су нешто што фали Новом Саду – објаснила је наша саговорница. – Управо због тога и дивних утисака родитеља, планирамо да овај фестивал део традиције.

Након шетње родитеља са децом, креативне радионице за децу “Рециклажа и очување околине” Удружења “Чепом до осмеха” и такмичарских игара са балонима, породице су имале прилику да посете и Дечије село у Сремској Каменици.

Д. Андулајевић

EUR/RSD 117.5803
Најновије вести