Егзит поклања 3.000 карата медицинарима, вакцине и за извођаче

НОВИ САД: Као скроман знак захвалности медицинским радницима, који више од годину дана стоје на првој линији фронта борбе против корона вируса, Егзит је данас најавио да ће поклонити 3.000 улазница за отварање фестивала 8. јула.
EXIT (1)
Фото: EXIT

Министарство здравља ће уједно обезбедити вакцине за 1.500 иностраних извођача и посетилаца Егзита, чиме ће помоћи грађанима земаља које у овом тренутку немају довољно вакцина, и дати додатан допринос општој сигурности и безбедности на овогодишњем фестивалу.

Министар здравља Златибор Лончар истакао је важност кампање за вакцинацију, усмерене на младе, и додао да ће здравственим радницима највећу радост представљати повратак нормалном животу.

"Позивам све младе да се што пре вакцинишу, јер од њих сада највише зависи колико брзо ће моћи да се врате активностима које највише воле, међу којима су концерти и фестивали. Хвала Егзиту на досадашњој сарадњи, и показивању бриге за јавно здравље, као и на томе што су мислили на медицинске раднике, који су прави хероји у овом својеврсном рату против вируса. Нашим медицинарима се овом приликом поново захваљујем, и желим да истакнем да чинимо све да се што пре врате свом редовном послу", истакао је министар здравља.

Као додатан подстицај кампањи за вакцинацију, водећи српски музички фестивали недавно су представили безбедносни протокол, који предвиђа да ће на фестивале моћи да уђу само они који су вакцинисани, имају потврду да су прележали Ковид-19 или поседују негативан ПЦР или антигенски тест.

Овај протокол, који је послат Влади Србије и Кризном штабу на усвајање, заснован је на најновијим научним истраживањима широм Европе, која су доказала да је, уз наведена ограничења приликом уласка на догађаје, ризик од ширења заразе готово занемарљив.

Оснивач ЕГЗИТ фестивала Душан Ковачевић је поручио да ће уз наведена ограничења фестивали бити најсигурније место окупљања у земљи.

"Највећи поклон медицинским радницима биће суштинско настојање да фестивал учинимо потпуно безбедним за наше посетиоце. Радује нас што је наука дала јасне смернице и доказе како да овај најважнији циљ остваримо", истакао је Ковачевић.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести