Екипе „Зеленила“ још увек отклањају последице олује

Невреме, праћено јаким ветром, које је у недељу поподне захватило Нови Сад и околину изазвало је велику штету на зеленилу.
е
Фото: Дневник (В. Фифа)

У неким деловима града и даље су видљиве последице, пошто је изломљено грање и очупано лишће расуто по тротоару, у парковима и око зграда. Интервентне екипе ЈКП “Градско зеленило” и даље отклањају последице олује, а радови ће потрајати сигурно још неколико дана.

Из ЈКП “ Градско зеленило” подсећају да је највећа штета била на Рибарском острву, где је дрво пало на неколико паркираних аутомобила, затим код “Ловотурса” у Петроварадину где је стабло поклопило возило Жандармерије, на Тврђави су под налетом ветра оборена два стабла, док је на Футошком путу било неколико обрушених стабала и сломљених грана по путу.

Фото: Дневник (В. Фифа)

И даље су видљиве последице невремена у близини Кампуса где је оборено дрвеће и одломљено грање. У “Градском зеленилу” кажу да с обзиром на то да оно не угрожава безбедност грађана, тренутно није приоритет, па ће бити уклоњено за неколико дана. С друге стране, интервентне екипе ангажоване су у свим радним јединицама и са механизацијом уклањају стабла и грање на местима где она ометају саобраћај или представљају опасност. Из овог предузећа моле грађане за стрпљење, јер уклањање оштећених стабала и грана тече споро, пошто је у већини случајева потребно користити дизалице.

Истовремено са уклањањем оборених стабала и грана, радници прегледају дрвеће које се налази у Програму редовног одржавања ЈКП “Градског зеленила” на више од 480 хектара зелених површина. Грађани се могу обратити ЈКП “Градско зеленило” свакодневно на број телефона 21-00-266 или мејлом на odrzavanje­zelenilo.com.

        С. Ковач

EUR/RSD 117.5843
Најновије вести