Факултет техничких наука добио два сервера

Компанија „ДДОР Нови Сад” данас је уручила два сервера Факултету техничких наука – Сервер примарy парт и Датагуард сервер за централну базу података.
FTN i DDOR donacija 2.JPG
Фото: Дневник (Слободан Шушњевић)

Имајући у виду специфичност опреме (ради се о СУН серверима на СПАРЦ технологији), студенти ће донације користити у оквиру наставног плана и програма, за едукативне, лабораторијске потребе и тестирања у домену Орацле, Јава и слично.

Председник извршног одбора компаније „ДДОР Нови Сад” а. д. о. и представник „Унипол групе” Ђорђо Маркеђани каже да се као друштвено одговорна компанија труде да улажу у младе и њихово образовање, а сервери, чија је вредност већа од 100.000 евра, само су део шире подршке Универзитету у Новом Саду. 

"Улагањем у студенте помажемо им да постану водећи стручњаци из својих области и да се изборе с изазовима на глобалном нивоу" рекао је Маркеђани. Према његовим речима, труде се да образовним институцијама помогнемо да се прилагоде променама које долазе из окружења и да помогнемо факултетима да студентима пруже што боље образовање и искуство.

Декан Факултета техничких наука др Раде Дорословачки каже да му је драго што су у ДДОР-у, али и другим компанијама, препознали значај сарадње с факултетом.

"Сервери нам много значе јер, да нема ДДОР-а и сличних компанија и њихове подршке, факултет би био у изузетно тешкој ситуацији", нагласио је Дорословачки.

На обострано задовољство, сарадња између Универзитета у Новом Саду и ДДОР-а, посебно с Факултетом техничких наука, траје већ више деценија. Осим стипендирања студената, та компанија, у договору с менаyментом те високообразовне институције, пружа подршку и кроз различите донације.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести