Фестивал игре и музике "Зов равнице" од данас на Штранду

Овогодишњи четвородневни међународни фестивал игре и музике „Зов равнице” одржаће се на централном платоу Штранда од данас до 11. јуна. Представиће се више од 2.000 плесних и музичких извођача из Србије Републике Српске и Хрватске, као и 20 излагача пчелињих производа, колача, ручних радова, вина…
strand bakic.jpg
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Фестивал организује Удружење „Велико коло” из Ветерника уз подршку градских управа за културу и привреду, „Градског зеленила”, туристичких организација Новог Сада и Војводине. Представљање различитих култура и циљних група игром, народним ношњама и музиком, али и неговање традиције, главни је мото и ове године.

Програм ће се одвијати у послеподневним и вечерњим часовима – данас од 17 до 23, сутра од 18.10 до 23, у суботу од 10.15 до 22, а у недељу, када се завршава, од 13.20 до 21.30.

Фестивал је најавила вожња бициклима ширим центром Новог Сада, у којој је учествовало 60 бициклиста, махом чланова удружења „Велико коло” и гостију из Пољске. Манифестација је сјајан начин да се промовише град и да се учесници из других земаља упознају с лепотама Новог Сада.

С. М-ћ.

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести