Фестивал војвођанских вина у СКЦНС

Љубитељи „божанског пића” имаће прилику 19. и 20. октобра да уживају у винима војвођанских произвођача у склопу фестивала који другу годину заредом Студентски културни центар Нови Сад (СКЦНС) организује у својим просторијама на Булевару деспота Стефана 5.
e
Фото: pixabay.com

Како је речено на јучерашњој конференцији за новинаре, за разлику од првог, овогодишњи фестивал окупља винарије са ширег подручја Војводине, а не само с Фрушке горе, и носи назив „Фабрика вина”.

– У новом руху и под новим именом на фестивалу ће се овог пута представити винарије „Бело брдо”, „Тривановић”, „Винаријум”, „Косовић”, „Ковачевић”, „Думо”, „Винум”, „Ђурђић”, „Киш“, подрум „Стојковић”, Ђорђе Коларовић – рекао је уредник програма у СКЦНС Немања Вуковић. – Прилику да представи палету својих производа имаће и произвођач сира „Купрес Мил?”. Друге вечери фестивала од 19 сати биће одржана и радионица „Вина Цариградског винског друма”, коју ће водити председница Удружења „Жене и вино” Мирјана Максимовић, представљајући на њој четири вина.

Улаз на фестивал вина, како је нагласио в. д. директора СКЦНС Обрад Шкрбић, биће бесплатан, као што је и учешће винарија на тој манифестацији без накнаде. Посетиоци ће моћи да дегустирају вина из стаклених чаша, за које ће морати да издвоје 150 динара, а вина и друге производе плаћаће фестивалским новцем или ваучерима, које ће моћи да купе на улазу.

Аграрни новинар Ђорђе Симовић истакао је да је свака винска манифестација у Србији, у којој последњих година винарство бележи значајне резултате у сваком погледу, добродошла, и да је сасавим логично да се у овом простору у којем иначе обитава култура, нађе места и за винску културу.      

– „Фабрика вина” је прилика да се винарије представе новој публици и да љубитељи вина ступе у директан контакт с произвођачима и тако стекну увид у домаћу продукцију – казао је Ђорђе Симовић.

        З. Мл.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести