(ФОТО) ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ Ђурић: Вратила нам се нада у солидарност

Поводом обележавања Међународног дана цивилне заштите данас је одржана свечана седница Окружног штаба за ванредне ситуације Јужнобачког округа, а том приликом организована излагања о улози и значају цивилне заштите и додељене су захвалнице за изузетан допринос развоју система смањења ризика од катастрофа у ванредним ситуацијама.
3
Фото: Дневник/ В. Фифа

Захвалнице су добили представници општина Бечеј и Бачка Паланка, потом Завода за хитну медицинску помоћ и црвеног крста Новог Сада, те припадници специјализованих јединица Цивилне заштите и представници медија.

Међу награђенима је и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић који је након уручења захвалнице истакао да је Град Нови Сад схввтио колики значај има цивилна заштита у 2023. години.

Фото: Дневник/ В. Фифа

- Вратила нам се нада у солидарност и заједничку борбу, као и да неке ставри можемо да урадимо само када хоћемо - рекао је Ђурић. - Колико год да нам је важно да имамо развијену јаку цивилну заштиту, једнако је и тешко, јер људи често нису заинтересовани. Због тога је важно  да се што боље организујемо, да негујемо ватрогасна друштва, које бисмо морали још модернизовати иако већ довољно улажемо у њих. Сваке године ватрогасном друштву доделимо једно ватрогасно возило, а у ватрогасну станицу у Футогу уложено је 60 милиона динара.

Градоначелнике је том приликом напоменуо да је прошла година била кључна за представнике општина у Јужнобачком округу, који су заједничком сарадњом ублажили последице непогоде и олујног времена које нас је задесило у 2023. години.

А. Чегар

Фото: В. Фифа

Фото: Дневник/ В. Фифа

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести