(Фото) Одржан свечани пријем првака у ОШ „Душан Радовић” на Клиси

За 213 првака који ће похађати Основну школу „Душан Радовић” данас је уз песму, плес и смех одржан свечани пријем, а приредбу су, како традиција налаже, припремили ученици другог разреда те школе.
Дневник/С. Шушњевић
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Директорка ОШ Душан Радовић Оливера Рацић том приликом свим првацима и њиховим родитељима честитала је упис у први разред школске 2023/2024. године.

– Ове године у нашу школу укупно је уписано 213 ученика, који ће бити распоређени у седам одељења – изјавила је Оливера Рацић. – Свим првацима желим срећно и успешно школовање и да овај свечани дан, али и сви други проведени у ОШ „Душан Радовић” остану незаборавни и да једног дана постану велики, часни и добри људи, како је рекао и песник чије име носи ова школа. Упамтите, једна књига, једна оловка, једно дете и један учитељ могу да промене свет. Почетак сваког септембра означава радост у нашој школи, стварање нових пријатељстава. Веома је важно да будете добри другари и делите успехе и неуспехе. Ми ћемо се трудити да дани у школи свим ученицима буду забавни, опуштени, угодни и пуни занимљивих садржаја и добрих резултата.

Фото: Дневник/С. Шушњевић

Пријему је присуствовао члан Градског већа за управу, прописе и урбанизам Милован Амиџић, који је истакао да је Град Нови Сад за 4.180 првака обезбедио бесплате уџбенике.

– Будућност наше државе зависи од вас и ваших вршњака. Међу вама су будући професори, државници, уредници и ја сам уверен да ћете бити бољи од нас. Вама, вашим учитељима и родитељима желим много успеха у школовању и одрастању и да заједно остварујете лепше снове – поручио је Амиџић.

Фото: Дневник/С. Шушњевић

Удружење грађана „Срећни људи” поклонило је првацима комплетан школски прибор и тиме пожелело срећно школовање, али и олакшало родитељима нов почетак.

Д. К.

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести