(ФОТО, ВИДЕО) НОВИ САД ДОЧЕКАО И СРПСКУ НОВУ ГОДИНУ Свирало се, певало и ђускало на више локација! Погледајте где је био најбољи ПРОВОД

Културном манифестацијом „Дочек“ Нови Сад је вечерас прославио и свечано дочекао Српску нову годину.
SNP, NSBig
Фото: Dnevnik/ Slobodan Šušnjević

Програм се готово истовремено одвија на више на више од 40 локација у граду, а учествују многобројни инострани, регионални и домаћи музичари и извођачи.

Већ седму годину за редом, „Дочек“ на специфичан начин, у једној вечери, спаја шаренолике жанрове музике, споводећи посетиоце, који с нестрпљењем ишчекују Нову годину по јулијанском календару, кроз готово читав град.

Због великог интересовања за Дочек 13. јануара већина наступа је распродата.

22.34 Како јављају наши репотери, на свиркама и концертима које су вечерас обишли атмосфера је била сјајна, а сале и дворане пуне.  

22.00 Кроз свечану салу НИС-а простирао се домаћи прогресивни алтернативни звук, а публика је аплаузима и осмесима поздрављала Канду, Коџу и Небојшу.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Овај алтернативни београдски бенд је по прв пут наступио  у „анплагд“ издању пред Новосађанима. Захвална на томе, новосадска омладина је неуморно играла и помогла бенду да направи још луђу атмосферу.  

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

21.30 Многи су се ове ноћи заинтересовали за наступ истамбулског састава под називом "Исландман" у Радничком дому.

Публици је овај аутентични турски електро трио дао потпуно ново и спектакуларно искуство.

Од 21 час присутни су кренули на једно посебно музичко путовање на којем ни игра није изостала.

Ту је, бар према оцени нашег репортера, атмосфера била фантастична.

20.40 У Дунавској улици је баш весело. Пролазнике забављају трубачи, а мирис куваног вина, колача с циметом и кокица простире се дуж читавог центра града

Фото: Dnevnik/ Slobodan Šušnjević/ Pixabay

20.14 Неколицина Новосађана је од 20 часова у пријатној и интимној атмосфери поздравила краљицу харфе, једну од најбољих музичарки света Кетрин Финч у Градској кући.

Она је добитница престижних награда, лична харфисткиња Принца од Велса, сада краља Чарлса.

Празнична идила уприличена изванредним звуцима харфе одушевила је присутне посетиоце који су одлучили да део ове ноћи проведу у Градској кући.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

19.25 Новосадски биг бенд је "полетео"! Атмосфера је сјајна већ након неколико тактова.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

19.10 Новосађани пристижу у Српско народно позориште, где ће вечерас у Великој сали наструпити Новосадски биг бенд, док ће се у малој сали  дружити с балканском соул звездом Марко Луисом.  

Фото: Dnevnik.rs

Како је раније најављено, Новосађане вечерас очекује и наступ македонског виртуоза на гитари, композитора и певача Влатка Стефановског у Културном центру Петефи Шандор.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Електропоп четворке “Ladytron” из Ливерпула наступа у Позоришту младих, најбољи a capella састав који потиче с Корзике “A Filetta” у Културној станици Свилара.

Осим тога, распродати су и наступи популарне српске џез поп диве Лене Ковачевић у Културној станици Буковац, поп певача Жељка Васића у Културној станици Еђшег, вокалног дуета и представника традиционалне мuзике Браћа Теофиловић у Културној станици Ковиљ, као и популатне поп-рок групе „Неверне бебе“ у Културној станици Степановићево.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Тако ће ову ноћ уприличити и наступи алтернативне сцене Zhiva, КОИ КОИ, Кени није мртав, Jowam и Роузи у месту Производња, као и европска и домаћа електро комбинација ди-џејева Метју Џонсон, Руни и 2MUCH који ће се наћи у простору СКЦНС Фабрика.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Међу вечерашњим учесницима је и британско-бахреински састав „Flamingods“ наћи у Културном центру Новог Сада.

Фото: Dnevnik/ Slobodan Šučnjević/ Pixabay

Осим тога празнична идила моћи ће да се осети и кроз звуке турског музичког триа „Islandman“ у Радничком дому, Академског хора „Collegium Musicum“ у Културној станици Руменка, а „Неда Николић трио уз гошћу Данијелу Веселиновић наступиће у Културној станици Барка.

И. Јапунџа

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести