Фрушкогорски маратон одложен за септембар

Услед погоршања актуелне епидемиолошке ситуације, а у складу са мерама Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19, Организациони одбор принуђен је да одложи одржавање 44. Фрушкогорског маратона, саопштено је из ове организације.
Fruskogorski-maraton-post-2-novi-datum
Фото: Фрушкогорски маратон

Нови датум одржавања Фрушкогорског маратона је 18-19. ептембар 2021. године.

„Препоруку Кризног штаба прихватамо као оправдану и разумну на ситуацију ''више силе'', која се управо догађа не само на подручју Србије и регије, већ и глобално. Након консултација са нашим партнерима, спонзорима и волонтерима, у потпуности смо свесни да смо дужни бити одговорни, те следити упутства власти и здравствених установа.

Иако је до манифестације остало мало мање од месец дана, организација је одавно у завршној фази, стога вас молимо да разумете целокупну ситуацију. Заиста смо се трудили да урадимо све што је у нашој моћи, али на жалост, одлука овога пута није на нама. Приморани смо да следимо препоруке надлежних институција и поступамо у складу са њима. Искрено се надамо да ће се ситуација са КОВИД-19 вирусом у блиској будућности смирити, те да ће се ФГМ одржати у пуном обиму и са масовним одзивом заинтересованих грађана", саопштио је директор Планинарског маратона на Фрушкој гори Ненад Сударов.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести