Горански еко кампови на Фрушкој гори

НОВИ САД: Боравак у природи је важан за децу – школе у природи васпитно делују на децу, развијају њихову самосталност, способност посматрања, запажања и проучавања природних појава и процеса, развијају њихову радозналост и жељу за истраживањем, подсећају из Покрета горана Новог Сада.
k
Фото: pokretgorana.org.rs

Како додају, „боравећи у природи дете се упознаје са живом и неживом природом, природним појавама, животом и радом људи, повезаношћу биљног и животињског света, уочава њену лепоту и разноврсност, а својом активношћу сазнаје колико је угрожена животна средина која нас окружује и како јој сваки појединац може помоћи у очувању“.

Ови кампови су тематски креирани са циљем да деца продубе своје знање у области која их највише привлачи. У томе им помажу специјализовани едукатори – стручни сарадници Покрета горана који више година реализују програм на терену и на занимљив, интерактиван начин подучавају полазнике кампова.

Кампови трају три дана и две ноћи, а током кампа деца су смештена у Еколошком центру Радуловачки (http://www.ekoloskicentar.org/), који је грађен као едукативни центар и обезбеђује све потребне услове за удобан, успешан и безбедан смештај деце.

Датуми одржавања кампова су:

22 – 24. јун – камп “Дрвољуб” – Чаробни свет шуме (узраст од 6 до 11 година)

3 – 5. јул – камп “Цветољуб” – Шпајз у малом риту (узраст од 6 до 11 година)

23 – 25. јул – камп “Природољуб”- Тинејџерски камп (узраст од 12 до 15 година)

20 – 22. август – камп “Бубољуб” – Лака крила, оклоп тврд (узраст од 6 до 11 година)

22 – 24. август – камп “Птицољуб” – У шуми жбун, а у жбуну кљун (узраст од 6 до 11 година).

Фото: pokretgorana.org.rs

Кампове ће водити стручни сарадници и камп лидери Покрета горана из различитих области, који имају искуства у раду са децом наведеног узраста.

Пријаве за кампове су почеле, а заинтересовани могу да се пријаве преко линка Горански еко кампови.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести