Град помаже новосадском бициклисти Дејану Никитићу

Новосадском бициклисти Дејану Никитићу, коме је дијагностификована ретка болест очију, одлуком Града Новог Сада додељена је новчана помоћ у износу од 190 хиљада динара.
д
Фото: Новосадска телевизија

Дејан ће ускоро представљати Србију на ултрамаратону Париз-Брест-Париз, па су му ова средства преко потребна за трошкове учешћа на овом престижном спортском надметању.

Дејан Никитић, спортиста са ретком генетском болешћу очију која најчешће изазива потпуни губитак вида и за коју је терапија изузетно скупа, својим пласманом и учешћем на овом бициклистичком ултра маратону, промовише хумане вредности које су у интресу и Новог Сада, стоји у образложењу одлуке Града Новог Сада.

Тешка животна драма Дејану се дешава у периоду припрема за једну од најзахтевнијих и највећих ултрамаратонских трка Париз-Брест-Париз, која је дуга 1230 километара, а за коју се још раније квалификовао.

Ово је најтеже и најзахтевније бициклистичко такмичење на којем ће Дејан, са још 11 момака из Србије, представљати нашу земљу у конкуренцији чак 8.000 такмичара!

Уколико сте у могућности да помогнете овом Новосађанину да поправи своје здравствено стање и да постиже још боље спортске резултате, то можете учинити слањем поруке са текстом 578 на број 3030. Можете да помогнете и уплатом на динарски или девизни рачун, а све потребне информације можете пронаћи на Фејсбук страницу "Другари за Дејана" коју су направили Дејанови пријатељи.

(Новосадска телевизија)

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести