Град помаже социјално угрожене породице

НОВИ САД: У оквиру пројекта директног ублажавања сиромаштва, социјално угроженим породицама уручени су пакети помоћи у магацину Црвеног крста у Петроварадину. Пакети, који ће бити уручени током децембра, олакшаће живот око 2.500 породица, односно 5.500 појединаца.
Tihomir Nikolić posetio je Gradsku organizaciju Crvenog krsta u Petrovaradinu Foto: novisad.rs
Фото:  Тихомир Николић посетио је Градску организацију Црвеног крста у Петроварадину Фото: novisad.rs  

Том приликом је члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић казао је да је значајно што се суграђанима излази у сусрет током хладних дана и да ће добити намирнице које су им неопходне за живот.

– За ту намену Град је, преко Управе за социјалну и дечју заштиту, издвојио 7.600.000 динара – истакао је Николић, додавши да је то само један сегмент у оквиру социјалне заштите грађана. – Осим ове акције, Градска управа за социјалну и дечју заштиту финансира и програме везане за Народну кухињу, боравак деце на мору и у природи током летњег распуста, као и бригу о старијим суграђанима. Такве акције су резултат дугогодишње срадње с Црвеним крстом Новог Сада те је то најбољи начин да помоћ стигне до оних којима је подршка најнеопходинија.

Вишечланим породицама, старима и болеснима биће подељено 1.200 прехрамбених и исто толико хигијенских пакета, као и 600 кубних метара огревног дрва

Николић је нагласио да се Град труди се помоћ расподели правично и да нико неће бити заборављен. Он је приликом поделе пакета напоменуо да  се „Градска управа неће држати рокова и датума” већ, уколико је неко од грађана пропустио прилику да добије помоћ, може се јавити накнадно.

Фото: Црвени крст обезбедио 1200 прехрамбених пакета, 1200 хигијенских пакета и 600 просторних метара меког огревног дрвета Фото: novisad.rs

Секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић захвалио се на подршци Града, и појаснио да је у питању набавка 1.200 прехрамбених и исто толико хигијенских пакета, као и 600 кубних метара огревног дрва, које ће које бити подељено вишечланим породицама, старима и болеснима, корисницима новчано-социјалне помоћи, односно лицима која су на разне начине социјално угрожена. Лазић је најавио да ће Црвени крст настојати да обезбеди још једну туру пакета да би се задовољиле потребе корисника на целој територији града.

Породице које ће примити помоћ, у прехрамбеном пакету добиће 25 килограма брашна, по два килограма пасуља, пиринча, тестенине, два литра уља и 1.050 грама месних конзерви. С друге стране, хигијенски пакет садржи шест килограма детерyента за веш, по пет једнократних бријача и сапуна, по два детерyента за суђе, шампона за косу и пасте за зубе, те шампон за ваши, четкицу за зубе, паковање хигијенских уложака и пену за бријање.

С. Ковач

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести