„Градитељ НС” гради пут до пристана у Ср. Карловцима

Приступну саобраћајницу са пешачком и бициклистичком  стазом и паркингом до лучког подручја у Сремским Карловцима, односно до будућег међународног пристана, градиће ГП „Градитељ НС“ из Новог Сада.
Sremski Karlovci Foto: Dnevnik.rs
Фото: Сремски Карловци Фото: Дневник.рс

Уговор с извођачем Општинска управа у Сремским Карловцима закључила је 4. фебруара, а то предузеће има рок од 90 дана од увођења у посао да га и заврши.

С урачунатим ПДВ-ом, градња приступне саобраћајнице коштаће 22.248.706 динара. Конкурс за избор извођача расписан је 27. јуна прошле године. Првобитно је за тај посао изабрана група од три предузећа из Београда, Младеновца и Крушевца, али након што је „Градитељ НС” поднео захтев за заштиту права, одлука је промењена и посао поверен тој новосадској фирми. Најнижа понуђена цена био је критеријум за доделу посла.

Саобраћајница коју ће „Градитељ НС” саградити је двосмерна и широка пет метара. Паркинг-простори предвиђени су дуж пута и непосредно су повезани с коловозом. Пројектовано је 48 места за паркирање путничких возила и два за возила особа с посебним потребама.

Предвиђена је и градња двосмерне бициклистичке стазе, паралелно са саобраћајницом и зеленим појасом.За потребе пристаништа лане је завршен понтон, а у току је израда плана детаљне регулације дела приобаља да би се за тај посао обезбедио и правни основ.

З. Милосављевић

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести