Градоначелник Новог Сада примио удружење потрошача "Просперитет"

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић са сарадницима примио је делегацију Удружења за заштиту права потрошача “Просперитет”- Нови Сад, коју је предводио председник удружења Радомир Ћириловић, саопштено је вечерас из тог удружења.
Milos Vucevic
Фото: Dnevnik.rs

У саопштењу се наводи да је то за новосадске потрошаче веома важан састанак и да су му присуствовали и члан Градског већа за комуналне послове, Владимир Стојковић, в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Слободан Кнежевић, директор ЈКП “Информатика” Нови Сад, Ненад Барац и помоћник директора за правна питања, Светлана Суџум.   

Током састанка разматрани су питања и проблеми везано за отплату уговорене накнаде за уређивање грађевинског земљишта за објекте изграђене без дозволе за изградњу на 240 месечних рата, што је дефинисано уговором инвеститора индивидуалних стамбених објеката са бившим ЈП „Завод за изградњу града“ Нови Сад.

Тема састанка био је и начин решавања нагомиланих проблема у вези обједињене наплате комуналних услуга и неблаговремених плаћања дужника – физичких лица путем ЈКП “Информатика” Нови Сад.

У "Просперитету" наглашавају да је градоначелник Вучевић са уважавањем узео у разматрање иницијативу и предлог тог удружења, што је, како се истиче, резултирало договором да се 24. априла одржи нови састанак, а да до тада стручна служба Града обради захтеве удружења и да изађе са конкретним предлозима за коначно решавање разматраних питања.

"Осим наведених тема отворена су и друга важна питања која ће се убудуће на овом нивоу разматрати и ажурирати. То значи да се може очекивати успостављање система добре праксе на релацији Удружење - Град Нов и Сад", а за име и рачун потрошача, односно пореских обвезника", каже се на крају саопштења.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести