Градоначелник обишао радове на санирању коловоза у Горњем Сајлову

НОВИ САД: Бројне раднике и механизацију ЈКП “Пут” ангажовану на санацији коловоза у Улици Горње Сајлово, обишао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
sajlovoasfaltiranje01_RHA
Фото: Dnevnik.rs

Док се асфалтна база слегала на подлогу дугу 1.030 метара кроз поменуту улицу, градоначелник је разговарао са становницима овог дела Сајлова, а потом и званично изјавио да је одржавање објеката путне привреде један од приоритетних задатака Града, који равномерно треба да буде распоређен на све делове Новог Сада.

Тако је у Горњем Сајлову на ред дошла поправка девастираног асфалтног коловоза, који уједно представља и трасу аутобуске линије. Пут је, према речима тамошњих становника, до скоро био у лошем стању, због чега је била неопходна реконструкција.

- Користимо сваки леп јесењи дан да искористимо грађевинску сезону која се ближи крају. ЈКП “Пут“ је од 1,1 милијарду динара опредељених из градског буџета до сада на поправке и реконструкције потрошио 842 милиона, што представља висок проценат, па на основу свега овога верујем да ће у следећој години буџетска средства за ову намену бити још већа - рекао је Вучевић.

Фото: Dnevnik.rs

Према његовим речима за најмлађу месну заједницу на градској територији потрошено је у 2017. години 40 милиона динара.

- Волео бих да следеће године та сума буде већа, јер нам је Сајлово битно као и сваки други део града - истакао је Вучевић. - Претходних 20 година овај део града био је такорећи заборављен, иако бих лично волео да је било другачије. Стога сам захвалан становницима Сајлова на стрпљењу. Полако овај део града добија све оно што је потребно за живот око 5.000 суграђана.

Подсетивши да је прошле године у Сајлову отворена пошта, градоначелник није крио чуђење због тужби и пресуда које су снашле град.

- Није ми јасно да нас неко тужи због тога, а суд пресуди против града, због тога што њиве претварамо у путеве, сређујемо коловозе и именујемо улице?! Поштујем независност судова, али не разумем такве одлуке. Јер, ако град плати казну од два милиона по пресуди за наведене примере, онда мора свима да буде јасно да ће за толико бити мање новца утрошених на путеве и набавку нових аутобуса. Какве се поруке шаљу и коме је то у интересу - запитао се Вучевић, истакавши да не жели да ћути у вези с поменутим дешавањима, иако није прецизирао ко је тужио град.

С. Савић

Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Фото: Dnevnik.rs
EUR/RSD 117.3326
Најновије вести