Градоначелник Вучевић се састао са амбасадором Италије

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Италије у Србији Карла Ло Каша у Градској кући, који је био шеф италијанске дипломатске мисије у Београду претходне четири године.
с
Фото: Град Нови Сад

Градоначелник Вучевић је истакао добру сарадњу италијанске Амбасаде и Града Новог Сада, и захвалио амбасадору Ло Кашу на томе што је својим дипломатским залагањем допринео унапређењу односа две земље.

Саговорници су се осврнули на значајне догађаје у току мандата амбасадора Ло Каша и закључили да је остварен значајан напредак у политичким и економским односима Италије и Србије, што се директно одразило и на локални ниво, односно на добру међуградску сарадњу. Посебно су нагласили зближавање две земље за време великих изазова током пандемије, где су се и Србија и Италија доказале као одани партнери и пријатељи једна другој.

 

Амбасадор Карло Ло Кашо је рекао да му је била част да представља своју земљу у Србији и захвалио на подршци која му је током рада била пружена од свих институција и сарадника.   Градоначелнику Вучевићу је пожелео добро представљање Новог Сада у години титуле Европска престоница културе, као и успех у наставку мандата.

Градоначелник Вучевић је нагласио да му је драго што је амбасадор изабрао да пред одлазак из земље на нову дужност посети Нови Сад и то током највеће сајамске манифестације у региону, Међународног сајма пољопривреде, где учешће сваке године узимају и бројне италијанске компаније.

EUR/RSD 117.2737
Најновије вести