Грејна сезона почиње 15. октобра,  ако буде хладније, најраније 1. октобра

У оквиру припрема за предстојећу грејну сезону, како сазнајемо у ЈКП „Новосадска топлана“, у току је пуњење система, односно вреловодне мреже и кућних инсталација.
2
Фото: ЈКП Новосадска топлана

Пуњење је постепено, у свих шест топлотних подручја које топлотном енергијом снабдева „Новосадска топлана„. Из овог предузећа апелују на потрошаче да у овом периоду обрате пажњу на исправност кућних инсталација, као и да свако цурење на њима пријаве „Новосадској топлани„, како би до званичног почетка грејне сезоне сви кварови били санирани, а испорука топлотне енргије за грејање била несметана за све објекте прикључене на систем.

Грејна сезона у Новом Саду, у складу са Одлуком о производњи, дистрибуцији и снабдевању топлотном енргијом из Топлификационог система Града, почиње 15. октобра. Грејање може почети и раније, уколико је, према подацима Републичког хидрометеоролошког завода, температура спољног ваздуха измерена у Новом Саду три дана узастопно у 21 час 12 степени Целзијусових или нижа, али не пре 1. октобра.

Сви раније започети радови, у оквиру грађевинске сезоне на реконструкцији вреловодне мреже су завршени, изузев радова у Улици Станоја Станојевића, Бранислава Нушића и у Улици Краљевића Марка. Из „Новосадске топлане” наводе да су радови у овом делу града у фазама које не ремете припрему за грејну сезону. И ови, као и сви радови које је „Новосадска топлана” обављала током лета, обезбедиће поузданију и квалитетнију услугу.


Дежурни телефони

У случају цурења на кућној инсталацији, како кажу у ЈКП „Новосадска топлана”, потребно позвати број телефона 4881-105 који је, због хитности интервенције и доступности, корисницима 24 сата на располагању, искључиво за ту врсту пријаве. Напомињу да, уколико се приликом пуњења кућних инсталација за грејање, у објекту примети констатовано цурење на исталацијама, неопходно је да се хаварија санира и о завршетку радова обавести Кориснички центар „Новосадске топлане” позивом на број телефона 0800-100-021, сваког дана од 6 до 22 часа.


Подсећања ради, ове године обновљене су деонице вреловодне мреже у Висарионовој улици, у Орловића Павла, Војводе Книћанина, у Улици Краљевића Марка, Корнелија Станковића, у блоку Булевара ослобођења, Јована Ђорђевића и Улици Јована Бошковића, потом на деоници од Топлане „Север“ до Булевара ослобођења, у Светојованској, у блоку Ложионичке и Светозара Ћоровића као и у Партизанској улици.

У току је изградња вреловодних прикључака за објекте у Девет Југовића 13 и за објекат на углу Стражиловске и Улице Максима Горког, где су на снази мање измене режима саобраћаја. Почела је и изградња прикључка за објекат у Улици Филипа Вишњића број 8, због чега се за саобраћај затвара део коловозне траке у зони радова у тој улици и саобраћај ће се одвијати у супротној траци уз наизменично пропуштање возила, и то све до 11. октобра. Из Топлане истичу да изградња вреловодних прикључака не утиче ни на квалитет, ни континуитет у испоруци топлотне енергије, па тако могу и обављаће се, по потреби, током читаве године.

А. Брзак

 

EUR/RSD 117.1804
Најновије вести