ГУБИТАК ОД 20 МИЛИОНА Уједи паса Зоохигијени однели добит

Јавно комунално предузеће „Зоохигијена и ветерина” завршило је 2018. годину с губитком од 20 милиона динара. Иако је предузеће пословало добро, на наплату су стигли изгубљени спорови из ранијих година, вођени због уједа напуштених животиња.
1
Фото: Dnevnik.rs

Интересантно је да је у минулој години, закључно с новембром, на адресу ЈКП „Зоохигијена и ветерина” стигло 168 тужби за накнаду штете због уједа напуштених паса и мачака. Ако се тој бројци додају тужбе из претходне четири године, та фирма је тужена чак 1.310 пута. Предузеће ће на тај начин грађанима исплатити више од 34 милиона динара што, како се наводи, представља изузетно оптерећење приликом пословања.

Најмлађе градско предузеће је, осим тога, направило план пословања за ову годину по којем би укупни планирани приходи требало да износе 110 милиона динара, од чега 2,5 милиона од продаје робе и 107,5 милиона од продаје производа и услуга.

С друге стране, планирани расходи кретали би се око 109 милиона динара, па би на крају 2019. године нето добитак био  805.000 динара. Пословање ЈКП „Зоохигијена и ветерина” биће донекле олакшано јер ће из градског буyета бити издвојено 14,7 милиона динара за капиталне субвенције, док ће за услуге из делатности бити дато 105 милиона динара.


Ненад Беновић нови директор

Пред крај године дошло је до смене на челу ЈКП „Зоохигијена и ветерина”. Уместо досадашњег директора Александра Бурсаћа, Град је за новог директора именовао мастер економисту Ненада Беновића. Он ће наредне четири године бити на челу најмлађег новосадског комуналног предузећа, а мандат му тече од 30. децембра 2018. године.


По програму пословања, у новој години доћи ће и до промена цена услуга. Разлог за такав корак је набавка нове, савремене ветеринарске опреме, те проширење делатности, као и завршетак изградње пансиона за животиње. У току прве половине године набавиће се и поставити контејнер павиљонског типа за ветеринарску амбуланту у Петроварадину.

Петроварадинска амбуланта сада је у објекту старом више од 200 година, чије одржавање због дотрајалости представља додатно оптерећење те не задовољава услове прописане Правилником о условима објеката, опреме, средстава за рад. Планирано је да контејнер павиљонског типа буде постављен у мају, а за реализацију предвиђено је три милиона динара.  

С. Ковач

Real3
11.01.2019 • 14:07
Kasno ste se setili da smenite bursaca. zdravu novu firmu je sahranio za 5 godina. Sramota sto je ostao toliko
Мунгос
11.01.2019 • 22:09
Е сад је крив неко други. Кад се причало о уклањању паса саулица тада су се буниле све организације за заштиту животиња. Е сад кад ти исти пси уједају грађане онда се кука како треба пуно пара за одштету. Само у Србији (и у Грчкој су се појавили прошле године по туристичким местима) пси су пуштени на улице да слободно шетају и уједају и нигде више у Европи. Изволите, господо склоните псе са улица, ако не смете да их убијате онда их стерилишите, и удомите, а не овако. Немате појма колико паса луталица шета Новим Београдом, дупло више само у блоковима него што их има у целом Новом Саду. Ми овде не можемо од НВО да се изборимо са њима.
EUR/RSD 118.3533
Најновије вести