„Храна за уши” и на Детелинарској пијаци

Више од 100 житеља Детелинаре присуствовало је данас на локалној пијаци другом овогодишњем концерту класичне музике "Храна за уши".
Дунавска соната
Фото: Дунавска соната

Дуо "Фуего" који чине виолинисткиња Кристина Лакић и гитариста Александар Крстић извео је дела Антоњина Дворжака, Франца Шуберта, Исидора Бајића и бразилског композитора Пишингвиње. Концерт је трајао сат времена, а велики број посетилаца пијаце прекинуо је набавку да би уживао у звуцима класике.

- Дошла сам да бесплатно уживам у наступу ових дивних младих људи. Концерт је био фантастичан. Све док нису почели срце ми је дрхтало у ишчекивању. Улепшали су ми дан - рекла је након концерта Љубица Жикић пензионерка са Детелинаре.

Фото: Дунавска соната/Љубица Жикић

Бесплатне концерте "Храна за уши" организује Удружење грађана "Дунавска соната" које реализује у истоимени фестивал класике на отвореном, током ког се од 2015. одржало више од 250 концерата, на којима је наступило више од 100 младих музичара.

Фото: Дунавска соната

- Манифестација "Храна за уши" је још 2020. године, када смо је први пут реализовали, наишла на фантастичан пријем код Новосађана. Концерт на Детелинари је други у оквиру овогодишње сезоне. Заиста је лепо видети да наступу присуствује тако велики број људи. Посебно радује чињеница да међу слушаоцима има велики број мале деце - рекла је Милица Трифунов председник Дунавске сонате.

Трећи концерт у оквиру овогодишње "Хране за уши" биће одржан на Рибљој пијаци 16. октобра у 10 сати.

Наступиће пијанисткиња Милица Мајсторовић и Дуо "Фуего". Покровитељ манифестације је Управа за културу града Новог Сада.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести