Играли рукомет и скупили пакетиће за Дечје село

Пету годину заредом РК „Адут” био је домаћин хуманитарног турнира у мини-рукомету „Гол за осмех”.
Održan peti humanitarni turnir „Gol za osmeh” Foto: privatna arhiva
Фото: Одржан пети хуманитарни турнир „Гол за осмех” Фото: приватна архива

„Адутови“ малишани и њихових још око 150 другара из осам клубова окупило се у ОШ „Прва војвођанска бригада”, а све с једним циљем да, свако у складу са својим могућностима, направи и прикупи новогодишње пакетиће за штићенике Дечјег села „Др Милорад Павловић” из Сремске Каменице. Поред емпатије, мале рукометаше и рукометашице су красили такмичарски дух, фер-плеј и другарство. Оно што је занимљиво на овом турниру поражених нема, сви су победници, а награда је стигла у виду поклончића које су уручили рукометаши РК „Војводина“ Рајко Продановић и Страхиња Станковић.

– Турнир је, као и у претходна четири, протекао у прелепом амбијенту, и оно што је за нас најважније у овој манифестацији је то да смо остварили нашу главну мисију и да смо помогли нашим малим другарима без родитељског старања из Сремске Каменице – рекао је творац турнира Бранислав Радишић. – Клубови су разменили и искуства у организацији и позитивну енергију. Нажалост, временски услови и велики снег који је пао ових дана утицали су на то да неке екипе откажу учешће. И поред тога 19 екипа из осам клубова показало је велику енергију и вољу да дођу и да се надмећу. Екипе које нису дошле, на наше задовољство, као и деце из Дечјег села, послале су пакетиће и дали допринос хуманитарном турниру, што и јесте циљ акције. Овом приликом одајемо велику захвалност Градској

управи за спорт и омладину, ОШ „Прва војвођанска бригада”, Градском и Покрајинском рукометном савезу, као и ББ „Минаква” на подршци.

Допринос турниру, како на терену тако и у прављењу пакетића, дала је и деветогодишња Елена Грујић.

– Дошли смо да играмо рукомет, да се дружимо и да донесемо играчке, гардеробу и слаткише деци која немају родитеље да се о њима брину. Одиграли смо пет утакмица, у три смо победили, а по једну победили и играли нерешено. Сва деца која су дошла овде су била добра, нису била агресивна, стекли смо нове другаре и између утакмица смо се дружили. Већ годину дана тренирам рукомет, а изабрала сам га јер је цела моја породица укључена у њега. Определила сам се за рукомет пошто мислим да је то најбољи спорт – рекла је Елена Грујић.

Њен вршњак и другар са терена Александар Мајсторовић дошао је на турнир да подржи малишане из Дечјег села.

– Скупили смо слаткише, школски прибор и гардеробу за децу, наше другаре из Дечјег села из Сремске Каменице. Турнир је био одличан, могли смо да покажемо шта смо научили на тренинзима, а упознао сам другаре из разних клубова. Остварили смо три победе, а исто толико смо пута и поражени – рекао је Александар Мајсторовић.

        Ј. Галић

Пројекат „Школски и аматерски спорт Новог Сада” суфинансиран је од Града Новог Сада, а ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.7410
Најновије вести