Инфраструктурно опремање дела Дрварске улице на Телепу

Услед изградње нових стамбених објеката између улица Ивана Кочија, Дрварске и Булевара патријарха Павла, неопходно је инфраструктурно опремање тог простора па је Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала тендер на којем тражи фирму која ће изградити саобраћајнице, водовод и канализацију, као и јавно осветљење.
д
Фото: Dnevnik.rs

Будући да је рок за подношење понуда 29. август, а да ће 25 дана након тога бити донета одлука о додели уговора или обустави поступка, почетак радова може се очекивати у октобру.

Дрварска улица је део секундарне мреже саобраћајница и, као таква, представља приступну улицу примарној градској мрежи саобраћајница.

Пројектом који је урадила фирма „Војводинапројект” предвиђено је проширење дела Дрварске улице, од Булевара патријарха Павла до крака ка Улици Ивана Кочија, тако да би коловози на тој деоници требало да буду широки пет метара. Планирано је да  асфалтни коловоз буде с обостраним пешачким стзазама и паркинзима од монтажно-бетонских елемената, а уз пут ће бити постављено и ново јавно осветљење. На тротоару код пешачких прелаза ће бити тактилна упозорења и плочне-водиље дуге пет метара и ширине 30 центиметара.

Предвиђено је управно паркирање путничких возила, с дубином места 4,6 метра и ширином 2,3. Укупно три паркинг-места, по једно за сваки крак дела Дрварске улице издвојено је за возила хендикепираних лица. Осим тога, пројектована су и два паркинга за бицикле с по седам места. Осим проширења саобраћајнице, градиће се водоводна мрежа дужине око 227 метара, а требало би урадити и кућне прикључке, сливничке везе за канализацију.

Извођач с којим Градска управа закључи уговор имаће од 120 до 150 календарских дана да заврши сав предвиђени посао.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести