Иницијатива ЛСВ да се нови мост назове Мост 23. октобра

НОВИ САД: Градски одбор Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ), поводом 75 година од ослобођења Новог Сада, поднео је иницијативу да се нови железничко-друмски мост у Новом Саду назове Мост 23. октобра.
zezeljev most, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Иницијатива да се нови мост назове по Дану ослобођења Новог Сада поднета је Комисији за називе делова насељених места и јавних служби Скупштине града.

У образложењу ЛСВ подсећа да је дана 23. октобра 1944. године, након три и по године окупације, Нови Сад ослобођен од фашизма.

Тог дана, каже се у саопштењу, у Нови Сад су први ушли борци 2. батаљона Новосадског партизанског одреда и на Градској кући истакли заставу Одреда.

"Имајући у виду значај овог датума - Дана ослобођења, велико страдање Новог Сада - Града хероја, односно његовог становништва у Другом светском рату, као и чињеницу да се антифашистичке вредности налазе у самим темељима културе живота у нашем граду, предлажемо Комисији да подржи ову иницијативу од значаја за културу сећања Новог Сада и усвоји овакав предлог, верујемо на задовољство свих наших суграђанки и суграђана", наводи ЛСВ у образложењу иницијативе. 

Ruta 66
17.06.2019 • 22:52
Slazemo se sa inicijativom LSV ili naziv pazi ide raketle
siniša
18.06.2019 • 08:22
Batalite promena naziv, navikli smo da zovemo po starom. samo dodajte natpis na luku "NATO Zločinci"
EUR/RSD 117.5121
Најновије вести