Иван Дела Кроче донео у Нови Сад бронзу са СП у Абу Дабију

Новосађанин Иван Дела Кроче освојио је бронзану медаљу у џијуџицуу у категорији до 69 килограма на Светском првенству одржаном почетком новембра у Абу Дабију (УАЕ).
с
Фото: Приватна архива

На такмичењу су учествовали борци из 68 земаља, а пред Иваном је било шест борби. Након прве изгубљене битке против Француске, извојевао је победу у наредних пет против такмичара из Италије, Грчке, Анголе, Португала и Данске.

– На Светско првенство не долазе такмичари који су лоши или неспремни, конкуренција је била жестока, али сам се припремао и физички и психички – рекао је Иван. – Судије су биле наклоњене Французима и Немцима, што сам окусио у првој борби. Ипак, успео сам да потиснем емоције због те неправде и фокусирао се на наредне борбе, што ми је на крају донело бронзу.

Петоро такмичара из Србије учествовало је на Светском првенству. Осим Ивана, одличје је освојио и Никола Трајковић из Алексинца, који је кући понео златну медаљу у категорији до 85 килограма.

Фото: Приватна архива

– У Абу Даби отпутовао сам нешто раније, како бих имао довољно времена да се припремим, а тих неколико дана било је од пресудног значаја – истакао је он. – Имали смо довољно времена да се навикнемо на промену окружења, скинемо килограме пред мерење и опоравимо се пред борбу. Ова бронза једна је од најтеже освојених медаља до сада.

Иван Дела Кроче налази се на првом месту светске ранг-листе у категорији до 69 килограма – он је ове године донео Србији и злато на Европском првенству у Израелу, као и сребро на Светским играма у Бирмингему (САД)

Иван Дела Кроче налази се на првом месту светске ранг-листе у категорији до 69 килограма – он је ове године донео Србији и злато на Европском првенству у Израелу, као и сребро на Светским играма у Бирмингему (САД). И Никола Трајковић се захваљујући изванредним резултатима нашао на врху светске ранг-листе, те је на првом месту у категорији до 85 килограма.

– Након кратког одмора, почећу да се припремам за Светско првенство у јуну наредне године у Монголији, а пре тога, крајем априла, борићу се и на контролном такмичењу у Паризу – казао је он.

Недуго по повратку кући, Иван Дела Кроче добио је још једну, како каже, најдражу титулу – постао је ујак.

Д. Андулајевић

Dusko
25.11.2022 • 00:31
Samo jako, napred,pozdrav od profesora
EUR/RSD 117.3271
Најновије вести