Јабуке, цегер и кекс за кориснике Народне кухиње

Поводом Међународног дана борбе против сиромаштва, у просторијама Народне кухиње у Футошкој улици организована је акција помоћи за социјално угрожене грађане. Корисницима су подељени по пет килограма јабука, цегер и кекс.
Akcija pomoći za socijalno ugrožene građane Foto: V. Fifa
Фото: Акција помоћи за социјално угрожене грађане Фото: В. Фифа

– Налазимо се у Месецу солидарности, који је почео 14. септембра – казао је секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић. – То је једна од традиционалних активности коју спроводимо с Ротари-клубом „Нови Сад”, а осим јабука, ове године смо подели и цегере и кексиће, коју су донација Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Бранка Бежанов казала је да Народна кухиња сваког дана припреми 600 куваних оброка и 800 ланч-пакета за кориснике који не живе у Новом Саду.

– Облици помоћи које Град пружа пре свега се реализују кроз Центар за социјални рад, за шта је издвојено 54 милиона динара – казала је Бранка Бежанов. – За Црвени крст ове године издвојено је 50 милиона динара, од којих је 28 предвиђено за Народну кухињу. Уз то, за програм директног ублажавања сиромаштва, у оквиру којег се сваке године у зимском периоду обезбеђују  прехрамбени и хигијенски пакети и огревно дрво за око 2.500 социјално најугроженијих породица, опредељено је 7,6 милиона динара.

Председник Ротари-клуба „Нови Сад” Веселин Петровић нагласио је да је изузетно поносан на ову десету, јубиларну акцију поделе јабука, као и да се у наредном периоду планира учешће у акцијама које су потребне за добробит свих суграђана.

Д. Андулајевић

 

 

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести