ЈКП „Чистоћа”:  Апел суграђанима за чување животне средине

Бацањем смећа где му место није свакодневно се стварају многобројне дивље депоније, те ЈКП „Чистоћа” по ко зна који пут апелује на грађане да се понашају савесно и не нарушавају хигијену града.
 Otpad se  odlaže  pored kontejnera  foto: JKP „Čistoća
Фото: Отпад се одлаже поред контејнера фото: ЈКП „Чистоћа”

Из тог предузећа позивају суграђане да им помогну у очувању животне средине и чистоће града, те да кућни отпад одлажу у контејнере за комунални отпад, а не поред њих, или, како се то често дешава, у корпе за ситан отпад и на јавне површине.

– Свакодневно уклонимо мале депоније с око 40 локација широм града, што је близу 11.000 кубика смећа годишње – навео је у саопштењу директор ЈКП “Чистоћа” Владимир Зеленовић. – Апелујемо на грађане да не остављају крупни, кабасти отпад, стару санитарну опрему и шут у контејнере за комунални отпад, поред њих или на јавној површини, већ у велики контејнер за крупни отпад, који је могуће изнајмити у нашем предузећу или да сачекају акцију организованог постављања таквих контејнера. Такође, отпад је могуће однети на Градску депонију, где је пријем бесплатан, а простор где се истовара приступачан.

Фото: Отпад се одлаже поред контејнера фото: ЈКП „Чистоћа”

Екипе „Чистоће” свакодневно уклањају дивље депоније, о чему сведоче фотографије које је могуће погледати на сајту и „Фејсбук” страници тог градског комуналног предузећа.

Ј. В.

Milan
23.08.2019 • 17:19
Apelujemo na gradsku vlast da ogradi parcelu na Temerinskom putu preko puta stafira jer je opet tamo deponije. Ili neka stave zid kao Gašić u Krusevcu
EUR/RSD 117.5896
Најновије вести