ЈКП „Водовод и Канализација” апелује на несавесне грађане - Крађа воде је кривично дело

С обзиром на то да Нови Сад годинама има велики проблем с нелегалним прикључивањем објеката на легално изграђену водоводну мрежу, из ЈКП „Водовод и канализација” упутили су апел несавесним грађанима.
Karagaca 2
Фото: Dnevnik.rs

У саопштењу се, између осталог наводи да стручне службе овог предузећа сваке године евидентирају више од 200 покушаја нелегалног прикључивања на водоводну мрежу. Легално прикључење је могуће само уколико постоји изграђена легална водоводна мрежа, као и да су објекти легални или у поступку легализације. Таквих легалних прикључака у Новом Саду има око 50 000.

Из овог предузећа додају да се, када је реч о нелегалним прикључењима на легално саграђену водоводну мрежу, а посебно на магистралне цевоводе, такви прикључци у законској процедури и уз сарадњу с Комуналном инспекцијом одмах искључују, а Инспекција подноси пријаву против одговорних лица. Таквим начином прикључења, наглашавају из „Водовода и канализације”, изазивају се велики губици на систему и директно се угрожава водоснабдевање легално прикључених потрошача.

Фото: Dnevnik.rs

„Крађа воде је кривично дело и ЈКП “Водовод и канализација“ предузеће све неопходне мере да би се санкционисали сви такви покушаји“, саопштио је Сектор тог предузећа за односе с јавношћу.

Као пример, наводи се насеље Карагача у Петроварадину, где је део становника доведен у заблуду од Н. Н. лица која су нелегално изградила водоводну мрежу у делу тог насеља, те навела део тамошњих становника да им плаћају прикључак. При том су покушана два нелегална прикључења на магистралне цевоводе за Петроварадин и Сремске Карловце, која су по хитној процедури санкционисана.

„Овом приликом апелујемо на становнике Карагаче, као и на све становнике Новог Сада и приградских насеља, да не наседају на такве и сличне подвале. Све информације у вези с изградњом водоводне и канализационе мреже заинтересовани могу добити у нашем Контакт-центру у приземљу СПЦ “Војводина“ или на број: 0800/333-021, а на исти број или имејл-адресу анонимне­викнс.рс могу се пријавити нелегални прикључци воде”, поручују из ЈКП „Водовод и канализација”.

С. Савић

Goran
30.08.2020 • 21:17
A kad neko oce da uvede vodu i kanalizaciju legalno oni traze kojekakve dozvole resenja do kojih je nemoguce doci i na kraju kazu nema uslova.sta ljudi da rade nego divlje
EUR/RSD 117.5814
Најновије вести