Још само паркинг да се склони

Градња нове музичко-балетске школе с концертном халом на Лиману III само што није почела.– Да би извођач радова „М – ентеријер градња”

 из Београда изашао на терен, потребно је да надлежни из локалне самоуправе изместе паркинг који се ту налази – каже за наш лист менаџер „М – ентеријер градње” Дејан Фемић.

– Инвеститор је посекао дрвеће, мобилијар с игралишта је скинут, померена је цвећара која је ту стајала, а урађено је и све што је требало у вези с водом, канализацијом, електриком. То је део радова који су услов да ми изађемо и почнемо наш део посла. Тамо још увек стоје возила и знаци за паркирање, које треба да уклоне надлежни, пошто ми немамо овлашћења за тако нешто. Мислим да би то требало да се уради у наредних седам до десет дана. Није велики проблем, али, док знаци ту стоје, на терену где треба да буде градилиште дозвољено је паркирање.

Како је рекао, из „М – ентеријер градње” вољни су да почну ограђивање будућег градилишта да не би губили време, уз напомену да њихов рок за изградњу званично почиње онда када инвеститор испуни све услове, односно када измести и преостали паркинг.– То значи да је остало још само неколико корака да кренемо с изградњом. Близу је! – најављује Фемић.

Подсећамо, нова музичка и балетска школа површине 15.000 квадратних метара градиће се у блоку оивиченом улицама Народног фронта, Балзаковом и Шекспировом. Инвестицију вредну 1,7 милијарду динара финансирају Град Нови Сад, с 900 милиона динара, и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, с 800 милиона. Школа ће се градити у неколико фаза, а предвиђено је да би објекат требало да буде завршен за две године.

Реквизити и справе с уклоњеног игралишта, кажу у Заводу за изградњу града, репарирају се и биће постављени на нову локацију у међублоковском простору између улица Шекспирове и Народног фронта. Тај процес, пише у кратком саопштењу ЗИГ-а, трајаће петнаестак дана, након чега ће поново бити монтирани на алтернативној локацији. Осим тога, наводе и да ће мали кошаркашки терен, с оградом и тартан-подлогом, бити измештен уз Булевар цара Лазара, заједно с још две фитнес-справе.

У ЗИГ-у тврде да су настојали да воде рачуна о томе да суграђани из тог дела града и даље у свом непосредном окружењу имају простор за игру, окупљање и рекреацију, те да становници Лимана III, изградњом новог објекта музичке и балетске школе, неће бити ускраћени за бављење спортско-рекреативним активностима у свом кварту.

Д. Ристић

 

 

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести