Карловачка се спрема за наставу кинеског у новој школској

Настава кинеског језика у Карловачкој гимназији од 3. септембра одвијаће се у специјално опремљеном кабинету у подруму школе.
1
Фото: Dnevnik.rs

Адаптација дела подрумског простора се приводи крају, а осим кабинета за кинески, убудуће ће ту бити још једна учионица, мини-библиотека с медијатеком и галерија.

– За адаптацију некадашње приручне сале за физичко у априлу смо од Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице на основу конкурса добили  5,9 милиона динара – каже директор Карловачке гимназије Радован Ковачевић. – Опремање кабинета и набавку наставних средстава сносиће Конфуцијев институт. Настава у новоадаптираном простору почеће на старту нове школске године, а свечано отварање приредићемо у октобру или када у новембру будемо обележавали Дан школе.  Осим радова у подруму зграде, у најстаријој српској гимназији у току је кречење ходника, уз претходну санацију малтера где је то потребно. Како каже директор, ти радови се обављају под надзором надлежног Завода за заштиту споменика културе, а финансирају се из буyета школе и коштаће 1,7 милион динара. Кречењем ће бити обухваћене и три учионице у којима је током летњег распуста хоблован и прелакиран паркет.

У протеклих нешто више од 12 месеци у Карловачкој гимназији изведени су врло значајни радови. Обнова фасаде, грејних инсталација, те водоводне и канализационе мреже у спада у најзначајније. Ти послови, започети 24. јула прошле године у склопу програма модернизације школа у Србији, под покровитељством Министарства просете, науке и технолошког развоја, а финансирани највећим делом из зајма Европске инвестиционе банке, завршени су у мају. Уговорена вредност радова била је 202.808,98 евра, без ПДВ-а.         

Адаптација дела подрумског простора се приводи крају, а осим кабинета за кинески, убудуће ће ту бити још једна учионица, мини-библиотека с медијатеком и галерија 

Крајем прошле године школа је од Покрајинског секетаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице добила 3,8 милиона динара за реконструкцију котларнице. И тај посао је, по Ковачевићевим речима, обављен, и пред почетак грејне сезоне ће бити обављена проба.

З. Милосављевић

фото: С. Шушњевић

EUR/RSD 117.0672
Најновије вести