Карловчанке откривају тајне предузетништва

Предавањем у Свечаној сали Магистрата у понедељак је у Сремским Карловцима почела реализација пројекта „Бизнис Анђелина – развој и промоција женског иновативног предузетништва у локалној заједници“, који са 6.002.500 динара подржава Министарство иновација и технолошког развоја.
e
Фото: pixabay.com

Пројекат предвиђа, како каже координатор карловачке Канцеларије за младе Дарко Миланковић, промоцију у оснаживање женског предузетништва, пре свега кроз тронедељну обуку жена из Карловаца и околине, без обзира на године и на то да ли су запослене или не. Полазнице ће, осим едукације, добити шансу да се повежу преко „Бизниснове“ – невладиног удружења које се бави искључиво женским предузетништвом, као и да конкуришу за новац за набавку опреме.   

– У оквиру пројекта треба да буду одржане и две конференције, једна је у виду такозване игнајт презентације, а друга „Бизнис Анђелина“ – каже Дарко Миланковић. – Намера нам је да после обуке женама пружимо прилику да на скупу таковг формата какав је игнајт, презентују своју пословну идеју у трајању од два до пет минута. За њих је добро да чују мишљење привредника шта је у њиховој пословној идеји шанса, а шта ће остати само на нивоу замисли, као и да се суоче са суровом реалношћу привреде. Гледаћемо да на тим конференцијама буду присутни потенцијални инвеститори из разних области, који ће критички и стручно проценити то што будуће предузетнице планирају да раде.      

Миланковић каже да ће се у склопу пројекта организовати и Божићни базар, у трајању од 14 дана између два Божића. За реализацију те замисли биће искоришћени дрвени киосци. У плану је да на базару учествује што више жена предузетница с различитим производима, што ће бити уједно и нови сегмент туристичке понуде.            

– Хтели смо да начинимо искорак и да женама пружимо нешто више од краткорочне финансијске помоћи, отуда смо пројектом предвидели и обуку, као и сусрете с већ доказаним привредницима – закључио је Миланковић.                        

Партнери Општини Сремски Крловци у том пројекту су „Бизниснова – центар за проактивно пословање“ и локално Удружење грађана „Дунав 1245“. Тематска предавања ће се одвијати током три седмице понедељком, уторком, средом и четвртком од 17 до 20 часова у великој сали Магистрата. За обуку се пријавило 49 жена. Највише њих је из Сремских Карловаца, неколико из Новог Сада, Петроварадина и Сомбора. Миланковић напомиње да Карловчанке још увек могу да се пријаве, пошто је обука на почетку.

        З. Мл.

 

Пројекат „Јавни интерес у Сремским Карловцима“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи с „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести