Кинески фестивал светла у Новом Саду и Београду

БЕОГРАД: У Лиманском парку у Новом Саду 23. јануара биће одржан светлосни спектакл "Кинески фестивал светла", а у сусрет обележавању Кинеске Нове године, а дан касније то ће се догодити и код фонтане "Рибар" на Калемегдану у Београду, најавили су организатори.
limanski park
Фото: Dnevnik (arhiva)

Након великог успеха у премијерном издању прошле године "Кинески фестивал светла" биће одржан у организацији Балканополис центра за модерну традицију, уз подршку Владе Србије, амбасаде Кине, Покрајинске Владе, Града Београда и Града Новог Сада.

Иницијатор и оснивач фестивала је уметник Слободан Тркуља, који већ дуже ужива велику популарност у Кини и ради на културној размени између ове две земље.

Ове године се фестивал проширује и одржаће се у два града.

"Кинески фестивал светла ће поново засијати у Србији за Кинеску Нови Годину, овај пут у два града и унети нову светлост и радост у наше животе" изјавио је уметник Слободан Тркуља.

Светлосни спектакл креирала је једна од водећих светских компанија за израду уметничких лампиона из Зигонга. Њихове светлосне инсталације увешће нас у чудесни свет маште и светла, који ће пођеднако бити занимљив и најмлађима и старијима.

Фестивал ће трајати до 16. фебруара, а лампиони ће се палити сваке вечери од 17 сати.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести