Књига повезује глуму и књижевност

Манифестација „Ноћ позоришта” одржана је јуче осми пут у Градској библиотеци, с темом „Историја кроз знамените позоришне личности у нашем граду”.
„Noć pozorišta” u Gradskoj biblioteci Foto: Dnevnik.rs/L. Radlovački
Фото: „Ноћ позоришта” у Градској библиотеци Фото: Дневник.рс/Л. Радловачки

Изложене су фотографије важних личности из света позоришта, као и књиге које се тичу те уметности у Новом Саду. Програм „Ноћи позоришта” одвијао се у оба одељења у библиотеци – Дечјем и на одељењу „Ђура Даничић”.

– Изложбу „Позоришне личности нашег града” смо приредили да бисмо сугра­ђанима испричали причу о историји нашег града и да бисмо их заинтересовали за прошлост Новог Сада. То смо урадили представљајући више личности из позоришног живота, чиме ћемо афирмисати део фонда из области позоришта и оживети минула времена – рекли су организатори из Градске библиотеке.

Најмлађи суграђани, који су на свом одељењу уживали у програму „Вече када су лутке побегле у библиотеку”, сложили су се у томе да позориште и библиотеке повезују – књиге. Стога су и могли да погледају интересантну изложбу књига „Магија позоришне књиге”, у оквиру које су изложена дела, сликовнице и приручници пос­већени луткарству, позоришту, игри и креативности.

Старији Новосађани, углав­ном омладина, одгледали су представу „Књига лица новог писца” коју су приредили студенти Српске књижевности Филозофског факултета.

Л. Радловачки

Пројекат „Развој културног и уметничког стваралаштва” реализовао је “Маркет ИТ Маркетинг анд ПР”, а суфинансиран је од стране Града Новог Сада. Ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести