Комисија прихватила седам предлога за добитника Фебруарске награде

Чланице и чланови Комисије за обележавање празника и доделу признања Града прихватили су на данашњој седници седам иницијатива за Фебруарску награду за 2020. годину које су стигле благовремено, до 31. децембра 2020. године.
februarska nagrada, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Међу кандидатима су проф. др Владимир Петровић, епидемиолог, редовни професор на Медицинском факултету у Новом Саду и директор Института за јавно здравље Војводине у Новом Саду (подносиоци иницијативе Предшколска установа „Радосно детињство“ Нови Сад и Медицински факултет Нови Сад), др Миодраг Копривица, генерални директор ЈМУ Радио-телевизија Војводина (подносиоци иницијативе Селимир Радуловић, управник Библиотеке Матице српске, Зоран Ђерић, управник Српског народног позоришта, Драган Којић, управник Градске библиотеке у Новом Саду, Управни одбор Јавне медијске установе „Радио-телевизија Војводине“, уз Подршку Слободана Цветковића, генералног директора Новосадског сајма), мр Бошко Брзић, публициста и књижевник (подносилац иницијативе Владимир Цвијин Спремо), Гордана Белоцић, покретач идеје и Фејсбук групе „Covid 19 Novi Sad“ (подносилац иницијативе Анита Чолак), Александра Пановић, иницијатор и покретач активности на побољшању положаја особа са инвалидитетом и председница Савеза дистрофичара Војводине (подносилац иницијативе Координациони одбор организација особа са инвалидитетом Града Новог Сада, уз подршку Црвеног крста Новог Сада, Градска организација, Јулијане Шомкереки и Координационог одбора инвалидних организација Војводине), Сава С. Тодоров (постхумно), председник и оснивач Друштва за заштиту културно-историјске баштине и колекционара „Српска Атина“, (иницијативу су поднели Бојан Радојевић, одборник Скупштине Града, др Срђан Шљукић, професор УНС, Радмило Милић, Петар Јаћимовић, Синиша Жарин, Ђорђе Јањатовић, Драган Којић, директор Градске библиотеке и Дубравка Џоџо, одборница Скупштине Града), и Бојана Миросављевић, иницијаторка „Зојиног закона“ о превенцији и дијагностици генетичких аномалија, генетички условљених болести и ретких болести (подносилац иницијативе Удружење грађана и грађанки Маргина Нови Сад).

На адресу Комисије пристигла је и иницијатива Милке Дрљаче за Екипу Хитне помоћи Дома здравља Темерин, која није прихваћена, јер није у складу са Одлуком о Фебруарској награди која се додељује грађанину-појединцу, а не институцији . 

На следећој седици чланови Комисије ће предложити кандидата за Фебруарску награду, а коначну реч даће одборници и одборнице Скупштине Града Новог Сада.

Фебруарска награда додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Ово признање Скупштина града додељује грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.

Gradjanin
15.01.2021 • 20:58
Pohvala za ljude, ali osnivanje fejs grupe nema sta da trazi ovde
Sestra
16.01.2021 • 11:06
Da ste kojim slučajem bili bolesni od Covida , ta FB grupa bi bam i te kako značila ,jer ne bi ste čekali po 12 i više sati na hladnoćisa temperaturom i groznicom, već bi ste iz toplog doma dobijali sve potrebne infirmacije o stanju ispred i u Covid ambulanti. Ako vama to nije značilo, zdravstvenom osoblju i pacijentima grada Novog Sada i te kako jeste
Neko
16.01.2021 • 19:56
Grupa jeste korisna nema sumnje, ali nagrada je ipak za nekog ko je direktno pomogao ljudima, a talvih ima mnogo
EUR/RSD 117.5791
Најновије вести